Η Google Πουλάει Τη Motorola Στη Lenovo, Κρατάει Τις Πατέντες Και Το Project Ara

Η Google Πουλάει Τη Motorola Στη Lenovo, Κρατάει Τις Πατέντες Και Το Project Ara

Μια πολύ σημαντική συμφωνία έκλεισε η Lenovo με τη Google, αγοράζοντας την Motorola Mobility πληρώνοντας μόλις $2,19 δις. Με την εξαγορά αυτή η Lenovo, που σύμφωνα με τις φήμες ψαχνόταν για μια τέτοια αγορά, θα καταφέρει να διυσδήσει στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και αν κρατήσει την ίδια επωνυμία που γνωρίζαμε τόσα χρόνια θα καταφέρει να κάνει καλές πωλήσεις. Η Motorola πέρσυ κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα Android smartphones της αγοράς με δυνατότητα παραμετροποίησης με δικά σου χρώματα, το Moto X στη φωτογραφία, και ένα από τα πιο value for money της αγοράς, το τετραπύρηνο Moto G με HD οθόνη και τιμή χαμηλότερη των €200. Τώρα η Moto φημολογείται πως θα λανσάρει και ένα smartphone κάτω των €50.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το Moto G Είναι Φθηνό; Η Motorola Ετοιμάζει Το Smartphone Των $50

Η Google είχε εξαγοράσει πρώτη την Motorola Mobility το 2011 για $12,5 δις και ενώ όλοι περιμέναμε να δούμε Nexus by Motorola, η Google δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Τώρα η Lenovo κατέχει την Motorola για τα smartphones της και η Google κρατάει ένα τεράστιο κομμάτι των πάνω από 17,000 πατεντών που ήθελε εξαρχής, καθώς και το καλύτερο κομμάτι, Project Ara.

Η Google θα λάβει $1,41 δις σε χρήματα από τη κινέζικη εταιρία μόλις κλείσει το deal, εκ των οποίων τα $660 εκατομμύρια είναι χρήματα και $750 εκατομμύρια μετοχές της Lenovo. Η Lenovo θα πληρώσει τα υπόλοιπα $1,5 δις σε χρωστικά γραμμάτια 3 ετών.

Η Google πέρσι (Απρίλιος του 2013) πούλησε το Motorola Home στην ARRIS για $2,35 δις. Μέχρι σήμερα οι πατέντες που απέκτησε δεν φάνηκε να την βοήθησαν σε κάτι και πλέον αναρωτιόμαστε αν έκανε καλά που αγόρασε την Motorola καθώς τα έξοδα φαίνονται περισσότερα από τα έσοδα. Το μόνο που ελπίζουμε τώρα είναι να αξιοποιήσει κατάλληλα το νέα της απόκτημα η Lenovo.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.