Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Google Κλείνει Το Κοινωνικό Δίκτυο Orkut

Google Orkut

Ξέρετε το Orkut; Πιθανόν να το έχετε ακουστά, αλλά μέχρι εκεί. Η Google το λάνσαρε το 2004 πριν ο όρος «κοινωνικό δίκτυο» καθιερωθεί αλλά ποτέ δεν κατάφερε να γίνει γνωστό σε όλο το κόσμο. Οι μοναδικοί ενεργοί χρήστες πλέον είναι οι Βραζιλιάνοι και οι Ινδοί οι οποίοι αποτελούν το 64,3% το συνολικών χρηστών του δικτύου.

Δέκα χρόνια μετά τη κυκλοφορία του Orkut, η Google αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του και να επενδύσει τους πόρους στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των Google+, YouTube και Blogger, δηλαδή οι υπηρεσίες που επιφέρουν πολλά περισσότερα κέρδη από το Orkut που δεν γνωρίζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Orkut 2004

Η εταιρία απενεργοποίησε τη δυνατότητα εγγραφής στο κοινωνικό δίκτυο και έδωσε την επιλογή για εξαγωγή των δεδομένων που επιθυμούν να κρατήσουν οι χρήστες μέσω του εργαλείου Google Takeout. Η δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων θα υπάρχει μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφού στο τέλος εκείνου του μήνα το Orkut θα κλείσει οριστικά και για όλους τους πόρτες του.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: