Η Haier εξαγοράζει το τμήμα συσκευών της General Electric έναντι $5.4 δις

Η Haier εξαγοράζει το τμήμα συσκευών της General Electric έναντι $5.4 δις

Η κινέζικη κατασκευάστρια ηλεκτρικών και συσκευών Haier υπόγραψε μια «οριστική συμφωνία» με τη General Electric για να αγοράσει το τμήμα συσκευών της. Οι Κινέζοι θα ξοδέψουν $5.4 δισεκατομμύρια, αφού η αμερικάνικη General Electric δεν κατάφερε να πουλήσει το τμήμα της στην σουηδική Electrolux για $3.3 δις τον Δεκέμβριο που μας πέρασε εξαιτίας των αμερικάνικων αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών. Αφού η Haier έχει πολύ μικρότερο ποσοστό στην αγορά των ΗΠΑ απ΄ ότι η Electrolux, η νέα συμφωνία είναι λιγότερο πιθανό να εγείρει παρόμοιες ανησυχίες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Jeff Immelt της General Electric είπε ότι η εταιρία είναι ευχαριστημένη που θα πουλήσει το τμήμα συσκευών στη Haier, η οποία έχει δεσμευτεί να αυξήσει την επιχείρηση σε διεθνές επίπεδο.

Η General Electric ήθελε να πουλήσει το τμήμα της για να το ξεφορτωθεί και να εστιάσει σε πιο εξελιγμένα προϊόντα για τη βιομηχανία, όπως μηχανές αεροπλάνων και ανεμογεννήτριες, σύμφωνα με μια αναφορά από τη The Wall Street Journal. Η Haier, από την άλλη μεριά, θέλει να επεκταθεί στην αγορά των ΗΠΑ και με το όνομα της GE ευελπιστεί να εδραιωθεί και σε αυτή την αγορά. Μια παρόμοια κίνηση είχε κάνει παλιότερα και η Lenovo η οποία αγόρασε το brand ThinkPad από την IBM και ακόμα το χρησιμοποιεί. Οι Κινέζοι έχουν κλείσει μια μακροχρόνια συμφωνία για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το brand GE Appliances.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.