Αυτά Είναι Τα Νέα Εντυπωσιακά Monitors Της HP

Αυτά Είναι Τα Νέα Εντυπωσιακά Monitors Της HP

Η HP μπήκε δυναμικά στην έκθεση CES 2015 παρουσιάζοντας τέσσερα νέα κορυφαία monitors, ένα 3D, ένα με κυρτή οθόνη και δυο με 4K και 5K ανάλυσης.

HP monitors_2

Το πρώτο και εντυπωσιακότερο όλων είναι το Zvr Virtual Reality Display, ένα monitor στις 23,6 ίντσες ανάλυσης full HD με τρισδιάστατη οθόνη που λειτουργεί με την βοήθεια ενός ζευγαριού 3D γυαλιών. Πάνω της ενσωματώνει τέσσερις κάμερες, οι οποίες παρακολουθούν τις κινήσεις του κεφαλιού του χρήστη με αποτέλεσμα να προσφέρουν 3D απεικόνιση από οποιαδήποτε οπτική γωνία. Επιπλέον, με την βοήθεια μιας ειδικής γραφίδας μπορείτε να να μετακινήσετε και να αλληλεπιδράσετε με οποιονδήποτε τρόπο στα αντικείμενα που παρουσιάζει η οθόνη. Η HP τονίζει ότι η Zvr Virtual Reality Display δεν απευθύνεται για οικιακή χρήση, αλλά θα αξιοποιηθεί στο έπακρο στα σχολεία ή σε επαγγελματικούς χώρους, όπως σε γραφεία σχεδιασμού.

HP monitors

Στη συνέχεια, η HP παρουσίασε δύο μοντέλα με κυρτή οθόνη, το ένα στις 34 ίντσες και το δεύτερο στις 27 ίντσες. Το πρώτο με την ονομασία HP Envy 34c, έρχεται με ανάλυση 3.440 x 1.440 pixels με αναλογία διαστάσεων 21:9 και διαθέτει δύο HDMI υποδοχές -εκ των οποίων η μια μπορεί να να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση με φορητές συσκευές μέσω του MHL- και Display Port, όλα αυτά στην τιμή των 999 δολαρίων. Το δεύτερο και συγκριτικά αρκετά φτωχότερο σε χαρακτηριστικα μοντέλο, είναι το HP Pavilion 27c που προσφέρει ανάλυση 1080p, αναλογία διαστάσεων 16:9, ενώ διαθέτει μια θύρα HDMI, VGA, και υποστήριξη MHL. Έρχεται στην τιμή των 399 δολαρίων.

HP monitors_1

Επίσης παρουσιάστηκαν δύο ακόμη οθόνες, η Z27s και η Z24s με ανάλυση 4K και όπως μαρτυράει η ονομασία τους η πρώτη είναι 27 ιντσών και η δεύτερη 23,8 ιντσών. Αμφότερες διαθέτουν ανάλυση 3.840 x 2.160, αναλογία 16:9 και παλέτα 1.07 δισ. χρωμάτων. Επίσης προσφέρουν τρεις θύρες USB 3.0 και υποστηρίζουν DisplayPort, DVI, HDMI, Mini-DisplayPort και MHL. Η Z27s θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στην τιμή των 749 δολαρίων και η Z24s τον Απρίλιο στην τιμή των 549 δολαρίων.

Τέλος, η HP θα κυκλοφορήσει την Z27q, μια οθόνη 27 ιντσών με 5K ανάλυση (5.120 x 2.880), η οποία θα κουβαλάει τρεις θύρες USB 3.0, θύρες Display Port, HDMI, και Mini-DisplayPort. Θα κυκλοφορήσει στις αγορές τον Μάρτιο με τιμή 1.299 δολάρια.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.