Η HP Χωρίζεται Και Δημιουργεί Νέα Εταιρία

Η HP Χωρίζεται Και Δημιουργεί Νέα Εταιρία

HP Headquarters

Η HP ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη διάσπασή της σε δύο ξεχωριστές εταιρίες, η μία για το καταναλωτικό κομμάτι και η άλλη για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα θα κόψει χιλιάδες ακόμα θέσεις εργασίας.

Ο κολοσσός της πληροφορικής θα χωριστεί στην HP Inc. και στην Hewlett-Packard Enterprise. Όπως καταλαβαίνετε, η πρώτη θα βγάζει στην αγορά συσκευές για τους καταναλωτές (όπως smartphones, tablets, εκτυπωτές και 3D εκτυπωτές), ενώ η δεύτερη θα παρέχει λύσεις για τις επιχειρήσεις (όπως υπολογιστές και λογισμικό).

Η Meg Whitman, αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος και CEO της Hewlett-Packard, θα διευθύνει την Hewlett-Packard Enterprise και το κομμάτι υπολογιστών και εκτυπωτών της HP Inc. Η Patt Russo και η Cathie Lesjak θα παραμείνουν στην εταιρία για τις επιχειρήσεις, όμως ο Dion Weisler θα γίνει επικεφαλής της εταιρίας για καταναλωτές.

Οι δύο εταιρίες θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους έως το τέλος του 2015 και οι τωρινοί μέτοχοι της Hewlett-Packard θα αποκτήσουν μετοχές και για τις δύο εταιρίες. Η Meg Whitman ανέφερε:

«Θα παρέχουμε σε κάθε μία εταιρεία, την ανεξαρτησία, την εστίαση, τους οικονομικούς πόρους και την ευελιξία που χρειάζεται ώστε να προσαρμοστεί γρήγορα στη δυναμική της αγοράς και των καταναλωτών. Με τη μετάβαση από μία HP σε δύο νέες εταιρείες, που δημιουργήθηκαν από τις επιτυχημένες προσπάθειες ανάκαμψής μας, θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση, ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί στην αγορά, να παρέχουμε υποστήριξη στους πελάτες και τους συνεργάτες μας και να προσφέρουμε τη μέγιστη αξία στους μετόχους μας.»

Η αμερικανική κατασκευάστρια συστημάτων ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για απόλυση ακόμα περισσότερων ανθρώπων. Έως τα τέλη Οκτωβρίου 2015 θα έχουν κοπεί περίπου 5,000 με 10,000 θέσεις εργασίας, δηλαδή από το 2012 θα έχουν απολυθεί συνολικά 45,000 – 50,000 άνθρωποι από την εταιρία.

Πηγή: BBC

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.