Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

iCloud Drive: Η Apple Τα Βάζει Με Το Dropbox

Η Apple είχε το iCloud για συγχρονισμό δεδομένων εδώ και καιρό τώρα, αλλά προχωράει την υπηρεσία της ένα βήμα παραπέρα με το iCloud Drive. Η ανακοίνωση του έγινε παράλληλα με αυτή του Apple OS X Yosemite για τα Mac.

Το iCloud Drive ουσιαστικά είναι άλλη μία cloud υπηρεσία για αποθήκευση αρχείων. Αυτή τη φορά ο χρήστης αποθηκεύει ό,τι θέλει μέσα στο φάκελο της υπηρεσίας και τα αρχεία συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές (iOS, Mac), ακόμα και στα Windows.

Σε αντίθεση όμως με τις άλλες υπηρεσίες, το iCloud Drive χρησιμοποιείται και από τις εφαρμογές. Για παράδειγμα, ανοίγεις την εφαρμογή X, φορτώνεις ένα αρχείο από το Drive το οποίο έχει δημιουργηθεί από μια εφαρμογή Y και όταν τελειώσεις την επεξεργασία το αρχείο αποθηκεύεται στον αρχικό φάκελο της εφαρμογής Y ώστε να μην δημιουργούνται διπλότυπα αρχεία και αρχεία που δεν είναι ενημερωμένα – πολύ σημαντικό για τα έγγραφα και εικόνες.

Η Apple στο συνέδριο WWDC όπου το παρουσίασε δεν αποκάλυψε πότε θα το διαθέσει, αλλά λογικά θα το κάνει με τη κυκλοφορία των OS X Yosemite και iOS 8.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: