Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

iCloud: Νέα Διαρροή Φωτογραφιών Επηρεάζει Περισσότερες Διασημότητες

iCloud login

Ο εφιάλτης του iCloud δεν τέλειωσε στις αρχές του Σεπτεμβρίου και τώρα περισσότερες διασημότητες είδαν τη προσωπική τους ζωή να παραβιάζεται. Στη νέα διαρροή φωτογραφιών περιλαμβάνονται φωτογραφίες των Kim Kardashian, Ariana Grande, Victoria Justice, Jenny McCarthy, Kate Upton, Mary E. Winstead και για δεύτερη φορά πέφτει θύμα η Jennifer Lawrence.

Οι φωτογραφίες διέρρευσαν αρχικά στα 4chan και Reddit αλλά αργότερα αφαιρέθηκαν. Σίγουρα όμως κάποιοι θα πρόλαβαν να τις κατεβάσουν και να τις μοιραστούν σε torrent sites. Η Apple αρνήθηκε ότι υπήρχε κάποια παραβίαση στην υπηρεσία της, οπότε πως το έκαναν; Κάποιοι πιστεύουν ότι ο hacker χρησιμοποίησε έναν κώδικα γραμμένο στη Python που βρήκε στο Github. Ο κώδικας αυτός ‘μαντεύει’ τον κωδικό του χρήστη και τον εμφανίζει στον χρήστη.

Για να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα η Apple λάνσαρε την πιστοποίηση δύο βημάτων, ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που έχουν άλλες υπηρεσίες εδώ και χρόνια. Με την πιστοποίηση αυτή ενεργοποιημένη, κάθε φορά που κάποιος θέλει να συνδεθεί στον λογαριασμό του θα λαμβάνει έναν κωδικό στο κινητό του και αυτόν θα τον πληκτρολογεί στη σελίδα του iCloud. Αν οι celebrities το είχαν ενεργοποιημένο ο hacker δεν θα λάμβανε τον κωδικό και δεν θα μπορούσε να συνδεθεί για να κλέψει τα προσωπικά δεδομένα. Όπως και να έχει, η Joy Corrigan θα μηνύσει την Apple επειδή για δεύτερη φορά παραβιάζεται ο λογαριασμός της.

Πηγή: TMZ

Μοιράσου το με τους φίλους σου: