Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Intel 5×5: Η Μικρότερη Μητρική Με Δυνατότητα Αλλαγής CPU

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε αύξηση στους μικρούς υπολογιστές και η Intel είναι αυτή που προσπαθεί να τους προωθήσει με μοντέλα όπως το Intel NUC και το Intel Compute Stick. Η Intel όμως συνειδητοποίησε ότι κάτι λείπει και από τα δύο: ένα socket για τον επεξεργαστή. Έτσι ανακοίνωσε την Intel 5×5.

Η Intel 5×5 είναι η μικρότερη μητρική πλακέτα αυτή τη στιγμή με δυνατότητα αλλαγής επεξεργαστή. Γιατί «5×5» αναρωτιέστε; Η εταιρία θα την ονόμασε έτσι επειδή έχει μέγεθος 5.5 x 5.8 ίντσες, δηλαδή 140 x 147mm. Μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη από το Intel NUC (4” x 4”) αλλά είναι 29% μικρότερη από μία mini-ITX motherboard (6,7” x 6,7” ή 170 x 170 mm).

Η Intel 5×5 υποστηρίζει LGA επεξεργαστές με TDP έως και 65W, αποθηκευτικά μέσα τύπου 2,5” ή M.2 (το μοντέλο που υποστηρίζει δίσκους 2,5″ είναι λίγο μεγαλύτερο) και ενσύρματη/ασύρματη δικτύωση, και διαθέτει επίσης δύο υποδοχές SODIMM. Οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν είτε έναν Celeron είτε έναν Core i7 επεξεργαστή.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: