Η Intel έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά της αποκτώντας την Altera

Η Intel έκανε την μεγαλύτερη εξαγορά της αποκτώντας την Altera

Η Intel ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της, αποκτώντας την αμερικάνικη Altera για $16.7 δισεκατομμύρια. Η εταιρία είναι άγνωστη στους τελικούς χρήστες επειδή εξειδικεύεται στη κατασκευή programmable logic devices (PLDs) και field programmable gate arrays (FPGAs), όμως ήταν για χρόνια ανταγωνιστής της Intel.

Η Intel με την εξαγορά της Altera ευελπιστεί να μπει σε μια νέα αγορά προϊόντων και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της, όπως των Facebook, Google και Microsoft. Τα chips FPGAs, σε αντίθεση με τα chips γενικής χρήσης που έχουμε στα PC και τις φορητές συσκευές μας (συμπεριλαμβανομένων και των Intel), είναι σχεδιασμένα για μια μόνο χρήση. Οι εταιρίες τα χρησιμοποιούν για σύνθετες διεργασίες, όπως για αναγνώριση προσώπου και μοτίβων.

Οι εταιρίες που αναφέραμε πριν (Facebook, Google και Microsoft) ήδη χρησιμοποιούν Xeon επεξεργαστές για servers, οπότε είναι λογικό να προμηθευτούν και chips μιας συγκεκριμένης χρήσης για πολύπλοκες διεργασίες. Η εταιρία ελπίζει στο μέλλον να παράγει chipsets που ενσωματώνουν τέτοια chips, αλλά ο CEO Brian Krzanich εξηγεί ότι αυτό είναι δύσκολο και θέλει χρόνο. Όπως και να χει, από το 2016 η Intel θα προσφέρει τα Altera chips μαζί με τα δικά της.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.