Η Intel Ετοιμάζει Chip Για Το Επόμενο iPhone

Το iPhone 6S Υπερθερμαίνεται Χωρίς Λόγο Και Σβήνει Τυχαία

iPhone 6S 3D Touch

Μια «στρατιά» ανθρώπων που δουλεύουν επάνω στο νέο iPhone έχει επιστρατεύσει η Intel. Από τότε που η Apple εγκατέλειψε τους επεξεργαστές PowerPC και χρησιμοποιεί Intel στα Mac, οι δύο εταιρίες τα πάνε καλά και τώρα ακούγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί Intel chip και στα επόμενα iPhone.

Σύμφωνα με τη τελευταία αναφορά του VentureBeat, μια ομάδα με πάνω από 1,000 μηχανικούς δουλεύει επάνω σε ένα chip συνδεσιμότητας με το 7360 LTE modem μέσα του. Το chip θα χρησιμοποιηθεί στο επερχόμενο iPhone 7. Στόχος της εταιρίας είναι να αντικαταστήσει την Qualcomm σαν προμηθευτής modems για iPhone ή να προμηθεύει την Apple παράλληλα με την Qualcomm.

Η Apple μέχρι το 2011 προμηθευόταν 3G modems από την Infineon έως ότου αυτή εξαγοράστηκε από την Intel, οπότε μπορεί να δουλεύουν και τα ίδια άτομα για το νέο chip. Πάντως δεν θα μας κάνει εντύπωση αν η Apple προμηθεύεται chips και από την Intel και από την Qualcomm για να καλύψει τη ζήτηση, αφού για τα iPhone 6s παραγγέλνει chipsets τόσο από την Samsung όσο και από την TSMC – μάλιστα αυτό δημιούργησε ένα μικρό σάλο γιατί τα chips της TSMC αποδίδουν καλύτερα.

Το 7360 LTE chip της Intel δημιουργήθηκε στο Μόναχο από την Infineon και θα γίνει διαθέσιμο στις εταιρίες από το τέλος του 2015.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.