Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Επεξεργαστής Της Intel Που Τροφοδοτείται Από… Κρασί

Intel

Ζούμε σε καταπληκτικές εποχές. Οι επεξεργαστές υπολογιστών είναι πιο ισχυροί από ποτέ. Οπότε ποιο είναι επόμενο βήμα στην εξέλιξή τους; Ίσως ένας επεξεργαστής τροφοδοτούμενος από κρασί; Η Intel κάνει ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της τεχνολογίας επεξεργαστών με την επίδειξη ένος πρωτοτύπου που είναι τόσο υψηλής ενεργειακής απόδοσης που μπορεί να τροφοδοτηθεί από ένα ποτήρι κρασί!

Αυτό είναι δυνατό λόγω του οξικού οξέος στο κόκκινο κρασί που μπορεί να παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει τον επεξεργαστή. Αυτό είναι σαν να τροφοδοτούμε μια λάμπα με πατάτες σαν μπαταρίες.

Για τον συγκεκριμένο chip επεξεργαστή της Intel δυστυχώς δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες να μοιραστούμε, ωστόσο μην περιμένετε να είναι δυνατός. Το εντυπωσιακό σε αυτόν είναι το πως τροφοδοτείται και όχι τα χαρακτηριστικά του. Μέχρι να φτάσουν σε σημείο οι επεξεργαστές που τροφοδοτούνται από υγρά να αντικαταστήσουν -έστω σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα υπολογιστών μαζικής παραγωγής- θα περάσουν πολλά δεκάδες χρόνια. Το σίγουρο είναι όμως ότι θα είναι έξτρα οικολογικοί.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Intel εδώ και δύο χρόνια ψυχραίνει τους servers της με… λάδι!

Ίσως μια μέρα θα είμαστε σε θέση να επαναφορτίσουμε τις συσκευές μας με το ποτό μας. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι είδους επεξεργαστές θα χρησιμοποιούμε σε κάποια χρόνια από τώρα…

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: