Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Intel Thunderbolt 3: Παρουσιάστηκε Με USB-C Connector

Το πρότυπο USB 3 νίκησε και η Intel αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον ίδιο connector στο νέο πρότυπο Thunderbolt 3. Η παρουσίαση του έγινε στην έκθεση Computex 2015 στη Ταϊβάν όπου είδαμε επίσης τη νέα κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 980 Ti, το υβριδικό Asus Transformer Book T100HA με Windows 10 και 14 ώρες αυτονομία, τα νέα στιλάτα tablets της Asus καθώς και το νέο της premium Android smartwatch που βασίστηκε στις ιδέες του Apple Watch.

Το νέο Thunderbolt 3 χρησιμοποιεί ένα USB-C connector αντί για Mini DisplayPort το οποίο έχει τις ίδιες δυνατότητες με το USB-C αλλά όταν συνδέεται σε συμβατές συσκευές μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 40Gbps! Δηλαδή έχει το διπλάσιο throughput σε σχέση με το προηγούμενη έκδοση του Thunderbolt. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση δύο οθονών με 4K ανάλυση ή για σύνδεση μίας οθόνης με ανάλυση 5K στα 60Hz, κάτι που μέχρι στιγμής δεν ήταν εφικτό.

Αν πάνε όλα καλά, τα πρώτα προϊόντα με Thunderbolt 3 θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του 2015, διαφορετικά θα τα δούμε στην αγορά μέσα στο 2016. Οι συσκευές που βασίζεται στα Thunderbolt και Thunderbolt 2 θα είναι συμβατές με το Thunderbolt 3 με τη χρήση ενός αντάπτορα.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: