Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2010

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2010.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Apple Mac OS X Lion, Η δύναμη του Mac OS X με τη μαγεία του iPad


Η Apple στο event ‘Back to the Mac’ που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε την ολοκαίνουργια έκδοση του Mac OS X, το Mac OS X Lion 10.7. Το Lion βασίστηκε επάνω στο λογισμικό των iPhone, iPod touch και iPad και έτσι διαθέτει πολλές ομοιότητες με το iOS.Τα Mac απέκτησαν το δικό τους App Store (!). Όπως όλη η σειρά των iPhone/iPod touch/iPad έχουν το δικό τους κατάστημα με εφαρμογές (το App Store) έτσι και στο Lion υπάρχει το Mac App Store.

Στο Mac App Store υπάρχουν εφαρμογές μόνο για το OS X και είναι κατηγοριοποιημένες ανάλογα με το είδος τους, όπως γίνεται και στο App Store. Φυσικά υπάρχει περιγραφή της κάθε εφαρμογής από τον προγραμματιστή, φωτογραφίες και σχόλια των χρηστών. Επίσης, όταν αγοράσουμε την εφαρμογή, γίνεται αυτόματα εγκατάσταση και υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμισης του app μέσω του προγράμματος.

Επίσημη ιστοσελίδα


‘Launchpad. Ένα σπίτι για τις εφαρμογές σας.’ Το Launchpad είναι ακριβώς όπως το χαρακτηρίζει η Apple. Ένα σπίτι για τις εφαρμογές. Ένα μέρος που μπορούμε να βρούμε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές μας με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού, του εικονιδίου που βρίσκεται στο Dock.

Το Launchpad θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν ένα πρόγραμμα πλήρης οθόνης που μοιάζει πολύ με το iOS ως προς τον τρόπο οργάνωσης. Μπορούμε να αλλάξουμε θέση στα εικονίδια, να αλλάξουμε “σελίδα”, ακόμα και να δημιουργήσουμε φακέλους όπως στο iOS 4.0+ (!).Τι καλύτερο από το να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας εφαρμογή/παιχνίδι σε πλήρη οθόνη (full-screen) στον αγαπημένο μας υπολογιστή; Η δυνατότητα μεγέθυνσης μιας εφαρμογής σε πλήρη οθόνη είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό στο Mac OS X Lion.


To Mission Control είναι και αυτό ένα full-screen πρόγραμμα για να μας κάνει τη ζωή ευκολότερη. Με αυτό μπορούμε να δούμε ποια προγράμματα τρέχουν αυτή τη στιγμή. Αν υπάρχει ένα πρόγραμμα που να έχει περισσότερα από ένα παράθυρο ανοιχτά τότε τα βάζει σε στην ίδια ομάδα και ανάλογα ποιο θέλουμε, επιλέγουμε τον φάκελο και ανοίγουμε το παράθυρο.

To Mac OS X 10.7 Lion θα είναι διαθέσιμο από του χρόνου το καλοκαίρι.

Πηγή: Apple

Μοιράσου το με τους φίλους σου: