Η HTC Είναι Και ‘Επίσημα’ Άχρηστη

Ο Σχεδιαστής Της HTC Την Εγκαταλείπει Για Την Fitbit

Jonah Becker HTC

Η HTC βλέπει συνεχώς τις πωλήσεις της να μειώνονται και τον τελευταίο καιρό συνεχώς αποτυγχάνει να εντυπωσιάσει το καταναλωτικό κοινό με τα προϊόντα της. Οι επενδυτές που προφανέστατα δεν είναι τυφλοί και παρακολουθούν τη πτωτική της πορεία ανακύρηξαν και επισήμως τη ταϊβανέζικη κατασκευάστρια άχρηστη, χωρίς αξία. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι αν δεν αλλάξουν στάση εκεί στην HTC και δεν δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα πωλήσει, τότε είναι καταδικασμένοι.

Σε λεπτομερείς αναφορά του, το Bloomberg σημειώσει πως οι συσκευές της HTC, οι αποθήκες, οι αλυσίδες εφοδιασμού, τα εργοστάσια, τα ερευνητικά εργαστήρια και τα ακίνητα είναι όλα άχρηστα για τους επενδυτές. Το μόνο που έχει ακόμα αξία είναι τα ταμειακά αποθέματα.

Για να αποτρέψει τον θάνατο της εταιρίας της, η συνιδρύτρια και Διευθύνων Σύμβουλος Cher Wang ανακοίνωσε περικοπές σε όλα: στις θέσεις εργασίας, στις συσκευές που κυκλοφορούν και γενικά στα έξοδα. Πάνω από 2,000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους στην εταιρία, καθώς αυτό κρίθηκε απαραίτητο από την Wang η οποία ανέλαβε τη θέση του CEO τον Μάρτιο, αντικαθιστώντας τον Peter Chou που ίσως και να οδήγησε την εταιρία στο χείλος του γκρεμού.

Επιπρόσθετα, η HTC πρόκειται να κυκλοφορήσει μια νέα ναυαρχίδα πρόωρα, αντικαθιστώντας επιτέλους το HTC One M9 που κράτησε τον ίδιο σχεδιασμό με το One M7 του 2013. Το νέο κινητό θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, θα διαθέτει νέο σχεδιασμό και φυσικά κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Θα είναι η «ηρωική» συσκευή της HTC, όπως την χαρακτηρίζει η CEO Cher Wang. Τέλος, για αύξηση των κερδών και παράλληλα της μετοχής της, η εταιρία μπαίνει σε νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως κάμερες, wearable συσκευές και VR συσκευές.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.