iOS 6: Siri Στο iPad Με Νέες Λειτουργίες, Ενσωμάτωση Του Facebook Και Νέες Δυνατότητες

Η Apple πραγματοποίησε εχθές το WWDC 2012, παρουσιάζοντας νέα Mac, το Mountain Lion και, φυσικά, το νέο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές της, iOS 6.

Siri

Όπως ήταν λογικό, το Siri μετά από τόσους μήνες ανανεώθηκε και πλέον υποστηρίζει περισσότερες γλώσσες – Ιταλικά, Ισπανικά, Κινέζικα, Ελβετικά, Καντόνα, Mandarin και Κορεάτικα. Ακόμη, μπορείς να το ρωτήσεις για αθλητικά, εστιατόρια και ταινίες, μπορείς να κάνεις τοπικές αναζητήσεις σε περισσότερες χώρες και με την Eyes Free λειτουργία μπορείς επικοινωνήσεις χωρίς χέρια κατά την οδήγηση.

Τέλος, το Siri μεταφέρθηκε και στο νέο iPad (το iPad που ανακοινώθηκε φέτος) και υποστηρίζει ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Facebook

Όπως μας είχε αποκαλύψει ο Tim Cook πριν μερικές εβδομάδες, το Facebook ενσωματώθηκε στο iOS όπως το Twitter πριν ένα χρόνο. Πλέον μπορούμε να ενημερώσουμε τη κατάστασή μας στο Facebook άμεσα, μέσω των Photos, το Safari, Maps, iTunes store, Game Center ή να πουν στο Siri να ενημερώσει τη κατάσταση για εμάς. Ακόμη, μπορούμε να βάλουμε να εμφανίζονται τα γενέθλια των φίλων μας και τα Facebook events στο ημερολόγιό μας – όπως ακριβώς γίνεται και στο Windows Phone εδώ και 2 χρόνια…

Reply with message

Αυτή είναι η νέα χρήσιμη λειτουργία για τους επαγγελματίες. Αν είσαι σε κάποια σημαντική συνάντηση και δεν μπορείς να απαντήσεις στο τηλέφωνο, τότε μπορείς άμεσα να απορρίξει τη κλήση και να σταλεί ένα ενημερωτικό μήνυμα σε αυτό που κάλεσε. Μπορείς επίσης να το βάλεις να σου θυμίσει αργότερα για τη κλήση χωρίς να στείλεις μήνυμα.

Do not disturb

Άλλη μία χρήσιμη λειτουργία. Όταν ενεργοποιείς το Do not disturb και ρυθμίσεις τις ώρες που δεν θέλεις να σε ενοχλούν, τότε το κινητό μπαίνει σε αθόρυβη λειτουργία και η οθόνη δεν ανάβει όταν έρχονται ειδοποιήσεις. Ακόμη, μπορείς να κάνεις ενεργοποίηση επαναλαμβανόμενων κλήσεων για να χτυπάει κανονικά το τηλέφωνο αν το ίδιο άτομο καλέσει και δεύτερη φορά σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα (πχ για κάτι επείγον) και εξαίρεση της “φραγής” για τις αγαπημένες επαφές.

Mail

Πλέον υπάρχει νέα θυρίδα “VIP” για σημαντικά πρόσωπα, δυνατότητα επισύναψης φωτογραφιών ή βίντεο σε email, Pull to refresh και ξεχωριστές υπογραφές ανά λογαριασμό.

PassBook

Η νέα εφαρμογή της εταιρίας για αποθήκευση όλων των εισιτηρίων (αεροπορικά, κινηματογράφου, μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ) και υποστήριξη υπηρεσιών τοποθεσίας.

Χάρτες

Η Apple έχει πλέον τους δικούς της χάρτες που όλοι θα τους λατρέψουν. Δωρεάν πλοήγηση (iPhone 4S και iPad 2/3ης γενιάς), ειδοποιήσεις κίνησης στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο, υποστήριξη Siri, FlyOver για τρισδιάστατους χάρτες (iPhone 4S και iPad 3ης γενιάς) και εμφάνιση του χάρτη πλοήγησης ακόμα και στην οθόνη κλειδώματος.

Άλλα

  • Eνοποίηση τηλεφωνικού αριθμού και Apple ID – όπως και με τους αριθμούς στο iMessage
  • FaceTime μέσω 3G (επιτέλους)
  • Safari – iCloud Tabs για συγχρονισμό των ανοιχτών καρτελών σε κάθε iΣυσκευή, δυνατότητα ανεβάσματος φωτογραφιών, πλήρης οθόνη σε πλάγια προβολή, offline reading list
  • Photo Stream – δυνατότητα κοινοποίησης της Ροής Φωτογραφιών σε φίλους σας με σχόλια
  • ΑμΕΑ – νέες λειτουργίες προσβασιμότητας για ΑμΕΑ
  • Lost Mode – Κλειδώνει το iPhone/iPad/iPod touch, καταγράφει τη τοποθεσία του και εμφανίζει στην οθόνη κλειδώματος τηλέφωνο για να καλέσει όποιος το βρει

Το iOS 6 κυκλοφορεί ήδη στη πρώτη beta έκδοση για προγραμματιστές. Η τελική θα είναι διαθέσιμη για λήψη από όλους το φθινόπωρο για τα iPhone 3GS/iPhone 4/iPhone 4S, iPod touch 4ης γενιάς και iPad 2/νέο iPad.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.