Νέο Κενό Στο iOS 7 Επιτρέπει Στους Χάκερ Να Παρακολουθούν Τα Πάντα

Κυκλοφόρησαν Τα Νέα iOS 7, iTunes 11.1 Με Το iTunes Radio Και iCloud Με iOS 7-Εμφάνιση

iOS 7

Η Apple τρέχει και δεν φτάνει με το iOS 7. Μόλις λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της τρύπας του SSL, η εταιρία ασφαλείας FireEye αποκάλυψε ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στο λειτουργικό. Αυτό το κενό στην ασφάλεια επιτρέπει στους χάκερ να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες του χρήστη με μία εφαρμογή που δουλεύει στο παρασκήνιο. Παραβιάζοντας τις ασπίδες προστασίας της Apple, η εφαρμογή μπορεί να μολύνει iOS 7 συσκευές μέσω κακόβουλων προγραμμάτων, όπως κάποιο keylogger.

Η FireEye δημιούργησε μια εφαρμογή για να αποδείξει την ύπαρξη αυτού του κενού. Η εφαρμογή όπως αναμενόταν δούλεψε κανονικά δείχνοντας που πάτησε ο χρήστης στην οθόνη, πότε πάτησε το κεντρικό κουμπί ή τα κουμπιά της έντασης και πότε χρησιμοποίησε το TouchID. Η εφαρμογή δοκιμάστηκε στο iOS 7.0.4 αλλά η εταιρία αναφέρει πως δουλεύει και στις νεότερες εκδόσεις, 7.0.5, 7.0.6, αλλά και στο 6.1.x.

Η Apple τώρα δουλεύει μαζί με την FireEye ώστε να κλείσουν αυτή τη τρύπα. Μέχρι να έρθει το σχετικό update οι χρήστες θα πρέπει να τερματίζουν τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο και να μην αφήνουν καμία ‘περίεργη’ να δουλεύει στο παρασκήνιο.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.