Η Apple Θα Κυκλοφορήσει Το iOS 9 Σε Παλιότερες Συσκευές

iPad Air 2, Επίσημα Με 6,1 Χιλιοστά Πάχος Και TouchID

iPad Air 2 - iOS 8

Αν υπάρχει κάτι που όλοι πρέπει να ζηλεύουν από το iOS είναι σίγουρα οι αναβαθμίσεις, και οι σημερινές φήμες ισχυρίζονται ότι η Apple δεν θα ξεχάσει τις παλιές τις συσκευές. Σύμφωνα με μια αναφορά του 9to5Mac, θα υπάρχει μια ξεχωριστή έκδοση του επερχόμενου iOS 9 για τις παλιότερες συσκευές της Apple.

Το iOS 9 θα αποτελείται από δύο εκδόσεις: τη πλήρη για τις τελευταίες συσκευές και τη «core edition» για τις παλιότερες. Η «core» έκδοση θα απευθύνεται σε συσκευές όπως τα iPhone 4s και iPad mini του 2011 αλλά δεν θα έχει τα όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρης έκδοσης για να μην υπάρχουν κολλήματα. Αυτό σημαίνει ότι τα παλιά iPhone και iPad δεν έχουν ‘πεθάνει’ ακόμα και η Apple θα προσπαθήσει να τα ανανεώσει με αναβαθμίσεις που θα αλλάξουν την όψη και τις λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος.

Στην ίδια διαρροή αναφέρεται πως στο iOS 9 η Apple θα λανσάρει το χαρακτηριστικό «Rootless» που θα βρίσκεται στο επίπεδο του kernel και θα ασφαλίζει τα δεδομένα του χρήστη. Κάτι παρόμοιο έχει κάνει και η Samsung στα Galaxy με το Knox το οποίο έχει δανειστεί η Google για την ασφάλεια όλων των Android με Lollipop. Θα προστατεύει τη συσκευή από κακόβουλο λογισμικό, θα κρυπτογραφεί τα δεδομένα και θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη διαδικασία του jailbreak.

Ακόμη, η Apple αναβαθμίζει τους servers της επειδή στο iOS 9 τα δεδομένα που έχει επιλέξει ο χρήστης να αποθηκεύονται στο cloud θα αποθηκεύονται στο iCloud Drive χρησιμοποιώντας έναν νέον τρόπο μεταφοράς δεδομένων που θα κρυπτογραφεί και θα στέλνει γρηγορότερα τα δεδομένα. Θα υπάρχει επίσης και μια εφαρμογή «iCloud Drive» για διαχείριση των δεδομένων του χρήστη.

Τέλος, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια που είναι γραμμένα με τη γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple θα καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στη μνήμη (περίπου 8MB) επειδή κάποιο βασικό λογισμικό που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά σε κάθε app θα εγκατασταθεί απευθείας στο iOS. Για αυτό το λόγο οι προγραμματιστές αντί να βάζουν αυτό το λογισμικό στα apps τους θα ‘λένε’ απλά να το φορτώνουν από το iOS.

Η εταιρία δεν θα κάνει μεγάλες αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον, αλλά θα βελτιώσει τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος. Όλες οι παραπάνω αλλαγές θα γίνουν και στα Mac με το OS X 10.11, εκτός φυσικά από την «core» έκδοση για παλιότερες συσκευές, και θα προστεθούν επίσης γρήγορες ρυθμίσεις.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.