Η Google Πιέζει Τις Εταιρίες Να Βάζουν Νεότερες Εκδόσεις Του Android;

Η Google Πιέζει Τις Εταιρίες Να Βάζουν Νεότερες Εκδόσεις Του Android;

Από τότε που ο Sundar Pichai ανέλαβε το τμήμα του Android, η Google έχει μεγαλύτερο έλεγχο του οικοσυστήματος της. Ξεκίνησε από το Google Experience, μετά ακούσαμε να ζητάει από τη Samsung καθαρότερο Android και τώρα ακούμε φήμες να θέλουν την Google ουσιαστικά να απαιτεί από τις κατασκευάστριες εταιρίες να ενσωματώνουν νεότερες εκδόσεις του Android στις συσκευές τους.

Έχουμε δει εταιρίες όπως MLS και Huawei να λανσάρουν συσκευές που χρησιμοποιούν εκδόσεις 4.2.2 και κάτω, με την πρώτη ειδικά να μην αναβαθμίζει καν τις υπερεκτιμημένες συσκευές της. Σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε, η Google σκέφτεται να βάλει ένα τέλος σε αυτό το χάος. Οι κατασκευαστές που θέλουν να χρησιμοποιούν τα Google Mobile Services, υπηρεσίες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα Google Apps και Google Play, θα πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιούν τις τελευταίες εκδόσεις του Android.

Αν το έγγραφο είναι σωστό, η Google πλέον δεν υποστηρίζει το 4.1. Όσοι κατασκευαστές το χρησιμοποιούν ακόμη δεν θα μπορούν να λανσάρουν το κινητό τους με Google Mobile Services, δηλαδή δεν θα μπορούν να έχουν το Google Play για να κατεβάζουν οι χρήστες παιχνίδια και εφαρμογές από το μεγαλύτερο κατάστημα για Android. Από τις 24 Απριλίου ούτε το 4.2.2 θα επιτρέπεται. Στις 31 Ιουλίου ούτε και το 4.3.

Αν λάβουμε όλα τα παραπάνω υπόψη, μπορούμε να πούμε πως αν ισχύουν ότι η Google προχωράει σε ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να έχουμε τις τελευταίες εκδόσεις του Android στο κινητό και θα βοηθήσει στην μείωση του κατακερματισμού που κάποιοι ακόμα το κοιτάνε και κράζουν το Android για αυτό το λόγο. Ουσιαστικά από το καλοκαίρι θα ‘βγαίνουν’ κινητά μόνο με 4.4 KitKat. Μακάρι να ισχύουν οι φήμες!

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.