Η Jolla Χωρίζεται Σε Δύο Εταιρίες, Επικεντρώνεται Στο Sailfish

Jolla Tablet. Επιτέλους Κάτι Διαφορετικό Ανακοινώθηκε.

Jolla Tablet

Πέρασαν δύο χρόνια από τη δημιουργία της Jolla και τώρα ανακοίνωσαν ένα μεγάλο ανασχηματισμό. Η εταιρία που μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει από ένα οικονομικό κινητό και ένα tablet θα χωριστεί σε δύο εταιρίες και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του λογισμικού της, Sailfish OS.

Όπως έγινε επίσημο, η Jolla θα συνεχίσει ως έχει και θα αναλάβει την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Sailfish OS, καθώς επίσης και τη διάδοσή του στις κατασκευάστριες εταιρίες για να αρχίσει να μοιράζει άδειες. Ήδη ξεκίνησαν να διαδίδονται οι φήμες ότι η Yota (η εταιρία πίσω από το smartphone YotaPhone με δύο οθόνες) θα ενσωματώσει το Sailfish σε κάποια μοντέλα.

Η νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί για το hardware της Jolla δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα ονομάζεται και αν θα έχει έδρα στη Φιλανδία όπως η Jolla. Πάντως η εταιρία επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στο tablet της που πήρε χρηματοδότηση από το Indiegogo για να βγει στην αγορά, και αποκαλύπτει ότι θα παρευρεθεί στην έκθεση Mobile World Congress Shanghai την επόμενη εβδομάδα (15-17 Ιουλίου) για να επιδείξει τη πρόοδο του Sailfish.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.