Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Oracle Αλλάζει CEO Μετά Από 37 Χρόνια

Oracle, Larry Ellison

Η Oracle μετά από 37 χρόνια θα αποκτήσει νέο Διευθύνων Σύμβουλο. Ο Larry Ellison ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη αυτή τη θέση την οποία θα πάρουν οι Mark Hurd και Safra Catz. Ο Ellison παρόλα αυτά θα παραμείνει ένα ενεργό μέλος στην εταιρία που ίδρυσε μαζί με τους Bob Miner και Ed Oates το 1977. Θα συνεχίσει να είναι ο υπεύθυνος στο κομμάτι της τεχνολογίας (CTO) και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο 70-χρονος Larry σημείωσε ότι η φιλοσοφία της Oracle δεν θα αλλάξει τώρα με τους νέους co-CEOs. Οι αναλυτές από την άλλη μεριά σχολιάζουν ότι έπρεπε να γίνει η αλλαγή για να προσαρμοστεί γρηγορότερη η εταιρία στις νέες τάσεις της Πληροφορικής. Όπως οι cloud υπηρεσίες.

Η Oracle ιδρύθηκε το 1977 με αρχικό κεφάλαιο 2,000 δολάρια, εκ των οποίων τα $1,200 ήταν του Larry. Από τότε κατάφερε να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού μετά την Microsoft (σε κέρδη). Μάλιστα το 2010 εξαγόρασε την Sun Microsystems αποκτώντας περισσότερες κυρίαρχες τεχνολογίες, όπως τη γλώσσα προγραμματισμού Java την οποία χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για να αναπτύσσουν προγράμματα για το Android και άλλες μεγάλες πλατφόρμες. Σήμερα η εταιρία απασχολεί περίπου 125,000 υπαλλήλους παγκοσμίως και η αξία της υπολογίζεται γύρω στα $182 δις. Ο Ellison αυτή τη στιγμή είναι ο 5ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία περίπου $48 δισ.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: