Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Motorola Αναλαμβάνει Τα Κινητά Της Lenovo

Η Lenovo μπορεί να κυριαρχεί στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών, ωστόσο στα κινητά έχει πρόβλημα. Ευτυχώς για αυτήν όμως, κατέχει τη Motorola Mobility η οποία από εδώ και πέρα θα αναλάβει τη κατασκευή των Lenovo smartphones!

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κινεζικού κολοσσού, Yang Yuanqing, ανακοίνωσε ότι θα βελτιώσει την αποδοτικότητα της εταιρίας του, και αυτό περιλαμβάνει την απόλυση 3,200 εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι το 10% του ανθρώπινου δυναμικού που δεν ασχολείται με τη παραγωγή, ή αλλιώς το 5% συνολικά, θα χάσει τη δουλειά του. Η Lenovo σημείωσε πτώση πωλήσεων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και ήδη λαμβάνει μέτρα για να διορθώσει τη κατάσταση. Επίσης θέλει να αυξήσει το μερίδιο στην αγορά των PC από το 20.6% στο 30%, και θα το κάνει αφού μειώσει τα έξοδα και γίνει πιο αποδοτική.

Σε ότι αφορά τον τομέα των κινητών της Lenovo, ο CEO αναφέρει ότι θα ενώσει τις δυνάμεις της Lenovo και της Motorola (που εξαγόρασε από τη Google στις αρχές του 2014) για να δημιουργήσουν πιο απλά προϊόντα, και θα μειώσουν τη κυκλοφορία μοντέλων που έχουν ξεκάθαρες διαφορές μεταξύ τους.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν “ASAP,” όπως αναφέρει ο Yang (άμεσα). Τέλος, να αναφέρουμε πως η Lenovo ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους έσοδα ύψους $10.7 δισ., 3% αυξημένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ωστόσο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 51%, φτάνοντας τα $105 εκατ.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: