Η Lenovo Παρουσίασε Το Βελτιωμένο Lenovo ThinkPad Helix

Η Lenovo Παρουσίασε Το Βελτιωμένο Lenovo ThinkPad Helix

Lenovo ThinkPad Helix

Η Lenovo στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2014 παρουσίασε το Lenovo ThinkPad Helix, ένα υβριδικό tablet που λειτουργεί με ή χωρίς την βοήθεια του φυσικού πληκτρολογίου. Το νέο tablet ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή Intel Core M ο οποίος αναμένεται να επηρεάσει αισθητά τα επόμενης γενιάς tablets και laptops, τόσο σε επιδόσεις όσο και αισθητικά.

Το Lenovo ThinkPad Helix αποτελείται από μια οθόνη 11,6-ιντσών και το Core M SoC που δε χρειάζεται την εισαγωγή ανεμιστήρων στη συσκευή για να πραγματοποιείται η ψύξη του του χαρίζει το πάχος των μόλις 9,7 χιλιοστών και το βάρος 816,5 γραμμαρίων, καθιστώντας το έτσι λεπτότερο και ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Βελτιωμένη επίσης έρχεται και η αυτονομία του. Η συσκευή χωρίς την χρήση του πληκτρολογίου αναμένεται να έχει διάρκεια ζωής περίπου 8 ώρες, σε σχέση με τις 4 ώρες αυτονομίας του προηγούμενου μοντέλου, ενώ η χρήση του πληκτρολογίου τού χαρίζει 12 ώρες αυτονομίας, επίσης βελτιωμένη σε σχέση με τον προκάτοχό του, που έφτανε τις 10 ώρες.

Τώρα όσον αφορά το πληκτρολόγιό του, πρέπει να αναφέρουμε ότι θα κυκλοφορήσουν δύο επιλογές. Η πρώτη θα είναι διαθέσιμη μαζί με την κυκλοφορία του ThinkPad Helix τον Οκτώβριο και θα συνδέεται με το tablet μέσω των μαγνητών που θα φέρει στο κάτω μέρος του. Από τον Ιανουάριο όμως, η Lenovo θα κάνει διαθέσιμο στις αγορές ένα δεύτερο πληκτρολόγιο με την ονομασία “Pro”, το οποίο θα προσφέρει περισσότερες ευκολίες στον χρήστη καθώς και βελτιωμένη μπαταρία. Επίσης μαζί με την συσκευή θα διατίθεται και ειδικό πενάκι για χρήση με την οθόνη της.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά γνωρίζουμε την ανάλυση της οθόνης (IPS με Gorilla Glass), 1920×1080 pixels, ενώ η οπίσθια κάμερα του θα τραβάει με 5MP και η εμπρόσθια με 2MP. Το Lenovo ThinkPad Helix αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη στην τιμή των $999 (€770) στην έκδοση με το μαγνητικό πληκτρολόγιο, ενώ με το “Pro” πληκτρολόγιο, η τιμή του αναμένεται να ανέβει στα $1200 (€920).

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.