Η LG και η Intel συνεργάζονται για να φέρουν 5G Τεχνολογία Τηλεματικής στα αυτοκίνητα

Η LG και η Intel συνεργάζονται για να φέρουν 5G Τεχνολογία Τηλεματικής στα αυτοκίνητα

Στο Mobile World Congress που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, η Intel και η LG Electronics (LG) ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν, προκειμένου να αναπτύξουν πιλοτικά την 5G Τεχνολογία Τηλεματικής, η οποία αποτελεί την επόμενη γενιά της ασύρματης τεχνολογίας για τα αυτοκίνητα. Η LG και η Intel θα αξιοποιήσουν την Έρευνα και Ανάπτυξη καθώς και την ηγετική θέση και των δύο εταιρειών για να προσφέρουν πρώτοι έτοιμες 5G λύσεων στην αγορά. Η LG είναι η πρώτη εταιρεία που προμηθεύει προϊόντα τηλεματικής που βασίζονται στην τεχνολογία LTE (Long Term Evolution), αντί των παλαιότερων δικτύων 2G ή 3G.

Η 5G Τεχνολογία Τηλεματικής, μεταδίδει δεδομένα 33 φορές γρηγορότερα σε σχέση με την 4G LTE, με καθυστερήσεις που αναμένεται να μειωθούν περίπου στο ένα δέκατο των τρεχουσών ταχυτήτων. Το software μπορεί να ενημερωθεί σε υψηλές ταχύτητες μέσω δικτύων OTA (Over The Air), ενώ τα videos καθώς και multimedia περιεχόμενο μπορούν να “κατέβουν” ακόμα πιο γρήγορα μέσω των συστημάτων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου.

Με τη δύναμη της τεχνολογίας V2X (Vehicle to Everything), οι καθυστερήσεις του 5G μειώνονται δραματικά, ακόμη και όταν τα αυτοκίνητα κινούνται σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Η επικοινωνία από όχημα σε όχημα, από όχημα σε υποδομές ή από όχημα σε πεζό μέσω της τεχνολογίας 5G, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ατυχημάτων για μια ακόμα πιο ασφαλή οδηγική εμπειρία.

Φέρνοντας μαζί την ισχυρή τεχνολογία Κινητής Επικοινωνίας με την τεχνογνωσία του τμήματος Vehicles Components, η LG έχει κάνει σημαντικά βήματα ώστε να παγιώσει την ηγετική της θέση στην τηλεματική στη βιομηχανία των έξυπνων αυτοκινήτων. Η LG αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή της τηλεματικής οχημάτων, για το σύστημα 4G LTE OnStar της GM, το οποίο συντέλεσε ώστε η LG να λάβει την πρώτη θέση στην τηλεματική αυτοκινήτων, με μερίδιο αγοράς 30,1 τοις εκατό για το 2013, 30,3 τοις εκατό για το 2014 και 29,9 τοις εκατό για το 2015, σύμφωνα με την εταιρία Strategy Analytics.

«Με τη στενή συνεργασία μας με την Intel, ελπίζουμε να αξιοποιήσουμε την ηγετική μας θέση στα προϊόντα 5G τηλεματικής επικοινωνίας της επόμενης γενιάς», δήλωσε ο Kim Jin-Yong, Πρόεδρος της Vehicle Components In-Vehicle Infotainment Business Unit της LG Electronics.

«Η LG είναι ένας σημαντικός προμηθευτής εξαρτημάτων για οχήματα στην κοινή μας Έρευνα και Ανάπτυξη της 5G Τηλεματικής» δήλωσε ο Aicha Evans, Corporate Vice President και General Manager της Intel Communication and Devices Group. «Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της ηγετικής θέσης της LG στη συνδεσιμότητα και της τεχνογνωσίας της Intel για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, τη σύντηξη αισθητήρων και τη τεχνογνωσία θα φέρει την πρωτοποριακή 5G τεχνολογία για το αυτοκίνητο».

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.