Το OS X Των Mac Γίνεται Για Πάντα Δωρεάν

Το OS X Των Mac Γίνεται Για Πάντα Δωρεάν

OS X Mavericks on MacBook

Η Apple σήμερα 29/10/2013 αποκάλυψε πως από φέτος το λειτουργικό OS X των Mac υπολογιστών θα διατίθεται χωρίς κόστος, εντελώς δωρεάν.

Η παραπάνω αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε από τον ίδιον τον Οικονομικό Διευθυντή της Apple, Peter Oppenheimer, μετά από ερώτηση. Η αμερικάνικη εταιρία πιστεύει πως θα δει αύξηση στα κέρδη της και θα ανεβάσει το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας, ειδικά αφού το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα υπολογιστών, Windows, κοστίζει πάρα πολλά λεφτά για όποιον δεν έχει ήδη Windows στο PC του ή χρησιμοποιεί παλιά έκδοση του λειτουργικού. Οι διάφορες διανομές του Linux είναι επίσης ελεύθερες για χρήση λόγω στη φιλοσοφία των ανθρώπων που τα αναπτύσσουν, άρα πλέον μόνο η Microosft σε χρεώνει για το κυριότερο λογισμικό στον υπολογιστή σου.

Οι σουίτες εφαρμογών iWork και iLife επίσης θα γίνουν δωρεάν. Αυτές οι δύο προσφέρουν πολυμεσικά προγράμματα και προγράμματα γραφείου αντίστοιχα, και ίσως καλύτερα, από τον ανταγωνισμό. Σε αντίθεση, η Microsoft ξανά σε χρεώνει για το Office που είναι αντίστοιχο με το iWork, ενώ εδώ και χρόνια προσφέρει δωρεάν στο Windows προγράμματα επεξεργασίας πολυμέσων, όμως δεν φτάνουν την ποιότητα και τις δυνατότητες των αντίστοιχων του iLife.

“We’ll see increased deferral rates thanks to this free software plus sequential unit increases. We’ll also defer $900 more than before in the September quarter through the December quarter. This will be a dollar for dollar reduction in gross margin.” – Peter Oppenheimer for Apple

Η Apple πιστεύει ότι οι πιθανοί αγοραστές έχουν ένα παραπάνω λόγο για να προτιμήσουν Mac υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα μένουν περισσότερο ικανοποιημένοι όσοι προτιμούν τους υπολογιστές της Apple. Τι έχετε να πείτε;

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.