Η MediaTek Ετοιμάζει Επεξεργαστές Κινητών Με 12 Πυρήνες

Ανακοινώθηκε Ο Οκταπύρηνος Επεξεργαστής MediaTek MT6592

MediaTek CPU

Η τεχνολογία, ως γνωστόν, εξελίσσεται με ραγδαία ταχύτητα κατατάσσοντας κορυφαίες τεχνολογίες απαρχαιωμένες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στη περίπτωση των επεξεργαστών για φορητές συσκευές, η MediaTek θέλει να καταστήσει τους διπύρηνους επεξεργαστές μια λύση για πάμφθηνες συσκευές ή ακόμα χειρότερα, ένα κομμάτι της ιστορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενός insider, η MediaTek είναι στο στάδιο της ανάπτυξης των πρώτων chipsets με 10-πύρηνους ή και 12-πύρηνους επεξεργαστές! Μάλιστα, τα πρώτα chipsets αναμένεται να παρουσιαστούν πριν το τέλος του 2015 (αν όλα πάνε καλά) έτσι ώστε τα κινητά και τα tablets του 2016 να διαθέτουν 10-12 επεξεργαστικούς πυρήνες.

Με τη κίνηση αυτή η MediaTek θέλει να αφήσει την Qualcomm αρκετά πίσω, μια ανταγωνίστρια κατασκευάστρια chipset κινητών που ισχυριζόταν ότι δεν χρειαζόμαστε πολλούς πυρήνες, αλλά λίγους και καλούς. Αυτή τη στιγμή τα κορυφαία κινητά του 2014 (αλλά και του 2015) χρησιμοποιούν τετραπύρηνους επεξεργαστές, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα καταφέρει να μας πείσει η εταιρία ότι χρειαζόμαστε 6-8 πυρήνες παραπάνω.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.