Η Microsoft Εξαγόρασε Την Havok

Η Microsoft Εξαγόρασε Την Havok

Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Havok, μια από τις κορυφαίες εταιρίες στα 3D physics, από την Intel. Η εξαγορά αυτή θα βοηθήσει τη Microsoft να αναπτύξει καλύτερα παιχνίδια και να βελτιώσει τα προγράμματά της, όπως τα DirectX και Visual Studio.

Η εξαγορά της Havok είναι πολύ σημαντική για τον αμερικάνικο κολοσσό, αφού τα γραφικά εφέ Havok FX χρησιμοποιούνται στο PlayStation 4 και στο Xbox One. Η εταιρία έχει πείρα 15 ετών και έχει ενσωματώσει τη τεχνολογία της σε 600 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των Halo, The Elder Scrolls, Assassin’s Creed, Call of Duty, Uncharted, Dead Rising και Skylanders. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με αρκετές γνωστές εταιρίες (όπως τις Activision, EA, Ubisoft, Nintendo, Sony και Microsoft).

Η Havok Software δεν ασχολείται μονάχα με βίντεο-παιχνίδια. Τα εφέ της έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε ταινίες, σαν τις X-Men First Class, World War Z, Harry Potter, James Bond και The Matrix.

Οι δύο εταιρίες δεν αποκάλυψαν τους όρους της συμφωνίας. Η Microsoft είπε μονάχα ότι με την εξαγορά θα προσφέρει στους προγραμματιστές τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία όλο και πιο εντυπωσιακών παιχνιδιών.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.