Η Microsoft Πατεντάρει Μέθοδο Για Πολλά ΛΣ Σε Κινητό

Η Microsoft Πατεντάρει Μέθοδο Για Πολλά ΛΣ Σε Κινητό

Η Microsoft κατωχύρωσε μια πατέντα η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση διάφορων λειτουργικών συστημάτων σε ένα κινητό ή tablet. Η πατέντα, με αριθμό US20150277929, κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2014 αλλά τώρα το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών τη δημοσίευσε.

Η πατέντα προτείνει οι συσκευές να πωλούνται με πολλά λειτουργικά σύστημα συμπιεσμένα στη μνήμη τους και όταν ο χρήστης τις ενεργοποιεί για πρώτη φορά να μπορεί να επιλέξει ποιο λειτουργικό σύστημα θέλει να χρησιμοποιεί. Στη συνέχεια τα υπόλοιπα λειτουργικά μπορούν να διαγραφτούν για να απελευθερωθεί χώρος για τα δεδομένα του χρήστη. Αν δεν διαγραφτούν, ο χρήστης στη πορεία μπορεί να εγκαταστήσει ένα άλλο λειτουργικό.

Η αμερικάνικη εταιρία εδώ και μήνες ετοιμάζει εκδόσεις (ROM) του λειτουργικού Windows Phone οι οποίες μπορούν να εγκατασταθούν σε κινητά που πωλούνται με Android, άρα κάποια στιγμή θα χρησιμοποιήσει το πατέντα της σε εμπορικές συσκευές. Δεν αποκλείεται να εγκαθιστά το Cyanogen (γιατί υποστηρίζει αυτή την εταιρία) μαζί με το Windows 10 Mobile στα επόμενα Lumia. Πάντως το Cyanogen/Android δεν θα έχει τις υπηρεσίες της Google γιατί η Google απαγορεύει την εγκατάσταση πολλαπλών λειτουργικών σε ένα κινητό με τις υπηρεσίες της. Από την άλλη, η Microsoft έχει κυκλοφορήσει όλες τις εφαρμογές της και στα Windows και στο Android, οπότε όπως και να έχει κερδισμένη βγαίνει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.