Η Microsoft Απολύει 18,000 Εργαζόμενους, Σκοτώνει Nokia X Και Asha

Η Microsoft Απολύει 18,000 Εργαζόμενους, Σκοτώνει Nokia X Και Asha

Microsoft CEO Satya Nadella

Ο Satya Nadella ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως η Microsoft πρόκειται να απολύσει περίπου 18,000 εργαζόμενους. Οι περισσότεροι από αυτοί, δηλαδή οι 12,500, προήλθαν από την εξαγορά του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia και ουσιαστικά είναι άχρηστοι για την αμερικάνικη εταιρία. Οι 13,000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014.

Ο λόγος που καθιστά τους συγκεκριμένους ανθρώπους άχρηστους για τη Microsoft, είναι το γεγονός πως η εταιρία βάζει τέρμα στη σειρά Nokia X με Android smartphones, καθώς επίσης και στη σειρά Asha μαζί με το λειτουργικό σύστημα Series 40. Επίσημα η υποστήριξη των συσκευών θα σταματήσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Με άλλα λόγια, από το 2015 δεν θα δούμε ξανά συσκευή με Android ή Series 40.

Η τελευταία Asha συσκευή κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2014 και είναι το Asha 230. Λανσαρίστηκε με τιμή περίπου $62 σαν «η οικονομικότερη συσκευή με αφή.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Nokia Asha 230

Η Microsoft θέλει να στραφεί στην ανάπτυξη της πλατφόρμας Windows Phone που ακόμα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές μερίδιο στην αγορά. Παράλληλα με τις φορητές συσκευές, η εταιρία θα επενδύσει στις cloud υπηρεσίες. Σύμφωνα με το email που έστειλε ο Stephen Elop (ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των συσκευών και υπηρεσιών της Microsoft και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia), θα δούμε περισσότερα φθηνά Lumia σαν το Lumia 520.

In addition to the portfolio already planned, we plan to deliver additional lower-cost Lumia devices by shifting select future Nokia X designs and products to Windows Phone devices. We expect to make this shift immediately while continuing to sell and support existing Nokia X products

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.