Η Microsoft Φέρνει Android / iOS Apps Στα Windows Με Το Project Astoria / Islandwood

Η Microsoft Φέρνει Android / iOS Apps Στα Windows Με Το Project Astoria / Islandwood

Η Microsoft από τότε που λάνσαρε τα Windows Phone είχε πρόβλημα με την έλλειψη εφαρμογών, αλλά αυτό σταματάει τώρα με το Project Astoria/Project Islandwood. Ο αμερικάνικος κολοσσός βρήκε τρόπο να φέρει τις εφαρμογές των Android και iOS επίσημα στη πλατφόρμα της.

Με το Project Astoria για τους Android προγραμματιστές και με το Project Islandwood για τους iOS devs η Microsoft ουσιαστικά αφήνει τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν τον περισσότερο κώδικα που έχουν γράψει για την Android/iOS εφαρμογή τους στην εφαρμογή τους για Windows Phone. Αν θέλουν να μεταφέρουν το apps τους στη πλατφόρμα της Microsoft θα πρέπει απλά να πάρουν τον πηγαίο κώδικα και να κάνουν μερικές αλλαγές για να ενσωματώσουν τα APIs των Windows.

Για να επιτευχθεί αυτό, η Microsoft στο συνέδριο BUILD 2015 ανακοίνωσε πως το Visual Studio τώρα πια θα υποστηρίζει Java και Objective-C, δύο γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται για ανάπτυξη Android και iOS εφαρμογών αντίστοιχα. Το καλύτερο σε αυτό είναι ότι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αγαπημένο τους IDE (Android Studio, Xcode) για να μετατρέψουν apps σε Windows apps. Με τη μετατροπή των εφαρμογών σε Windows apps θα υποστηρίζονται κανονικά τα Xbox Live Achievements και τα Live Tiles.

Για να μας παρουσιάσει η εταιρία πως δουλεύει στη πράξη το Project Islandwood, προσκάλεσε την King, την εταιρία που αναπτύσσει το Candy Crush, και μας έδειξε πως από τον κώδικα του Candy Crush για το iOS μπορεί να μετατραπεί σε ένα Windows Universal App. Φυσικά το παιχνίδι έτρεχε κανονικά.

Ο Terry Myerson της Microsoft είπε στο The Verge:

«We want to enable developers to leverage their current code and current skills to start building those Windows applications in the Store, and to be able to extend those applications. Initially it will be analogous to what Amazon offers… If they’re using some Google API… we have created Microsoft replacements for those APIs.»


Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.