Η Microsoft Πούλησε Περισσότερο Από Motorola, HTC Και LG Μαζί Στην Ευρώπη

Η Microsoft Πούλησε Περισσότερο Από Motorola, HTC Και LG Μαζί Στην Ευρώπη

Μπορεί από την μια η Microsoft να μην έχει πολλούς πιστούς φίλους και από την άλλη το Android και το iOS να έχουν κυριαρχήσει στην αγορά των smartphones, ωστόσο ο αμερικάνικος κολοσσός φαίνεται ότι έχει ένα ικανοποιητικό ποσοστό σε πωλήσεις τηλεφώνων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών Kantar στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές -Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία- η Microsoft έχει καλύτερες πωλήσεις από αυτές των Motorola, HTC και LG μαζί.

Το αποτέλεσμα αυτό σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στην πληθώρα των οικονομικών συσκευών που προσφέρει η αμερικάνικη εταιρία και αφορά το τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο του 2015. Στην πρώτη θέση της σχετικής έρευνας φιγουράρει φυσικά η Samsung με ποσοστό 39%, αν και μειωμένο κατά 2,9 μονάδες σε σύγκριση με τον περσινό χρόνο, στην δεύτερη θέση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πέραν από την Apple με ποσοστό 16,2%, αυξημένο συγκριτικά με πέρσι χάρις τα πλήρως ανανεωμένα iPhone 6s και πλέον η τρίτη θέση ανήκει στην Microsoft που κατάφερε να πάρει την θέση από την Sony, επιβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων την άσχημη πορεία των γιαπωνέζικων smartphones.

Τις υπόλοιπες θέσεις της λίστας συμπληρώνουν με την σειρά οι Sony, Huawei, LG, Wiko (γαλλική), HTC, Motorola και BQ (ισπανική). Η Microsoft με το νέο Windows 10 Mobile και τα κορυφαία Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL που ανακοίνωσε πρόσφατα φιλοδοξεί να σταθεροποιηθεί σε αυτή την θέση και εν συνεχεία να ανεβάσει σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά το μερίδιο της στις αγορές.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.