Η Microsoft Παρουσιάζει Τις Εκδόσεις Των Windows 10

Όλα Τα Lumia Με Windows Phone 8 Θα Αναβαθμιστούν Σε Windows 10

Windows 10 Devices

Η Microsoft παρουσίασε όλες τις διαφορετικές εκδόσεις των Windows 10 που θα βγουν στην αγορά. Στην ουσία είναι το βασικό λογισμικό κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες της κάθε συσκευής και κάποιες εκδόσεις ίσως έχουν κάποια παραπάνω χαρακτηριστικά από τις άλλες. Συνοπτικά, είναι οι 6 παρακάτω εκδόσεις:

  • Windows 10 Home
  • Windows 10 Pro
  • Windows 10 Enterprise
  • Windows 10 Education
  • Windows 10 Mobile Enterprise
  • Windows 10 IoT

Πιο αναλυτικά, η έκδοση Home είναι η βασική των νέων Windows με όλα τα χαρακτηριστικά που παρουσίασε η Microsoft, όπως browser Microsoft Edge, Cortana κτλ. Απευθύνεται για τους απλούς χρήστες, τους gamers, τις μικρές επιχειρήσεις και θα βρίσκεται προ-εγκατεστημένο στα νέα PC. Όσοι έχουν Windows 7 Home Premium και Windows 8/8.1 θα πάρουν δωρεάν αναβάθμιση σε αυτήν. Από την άλλη μεριά, η Pro απευθύνεται σε επαγγελματίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις και διαθέτει λειτουργίες προστασίας των δεδομένων, άμεσες ενημερώσεις ασφαλείας, μεγαλύτερη πρόσβαση σε cloud υπηρεσίες και δυνατότητα διαχείρισης εξ αποστάσεως. Σε αυτήν την έκδοση θα αναβαθμιστούν δωρεάν όσοι έχουν ήδη Windows 7 Professional, Ultimate ή Windows 8/8.1 Pro.

Τα Enterprise θα απευθύνονται για τις μεγάλες επιχειρήσεις επειδή είναι σχεδιασμένα για desktops και workstations και θα προσφέρουν προηγμένες επιλογές δικτύωσης, μεγαλύτερη προστασία δεδομένων και πολλές λειτουργίες για διαχείριση εξ αποστάσεως. Δεν θα υπάρχει δωρεάν αναβάθμιση. Τα Windows 10 Mobile Enterprise θα είναι η έκδοση των Windows Phone για επιχειρήσεις που μοιράζουν κινητά στους υπάλληλους τους και θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και υπηρεσίες.

Τα Windows 10 Mobile είναι τα Windows Phone με “νέα” ονομασία. Παλιά είχαμε τα Windows Mobile, μετά πήγαμε στα Windows Phone 7 και 8 και τώρα επιστρέφουμε στην ονομασία Windows Mobile. Τα Mobile θα απευθύνονται για φορητές συσκευές με οθόνες έως 7.99”. Θα υπάρχουν δωρεάν οι εφαρμογές Universal Office και το ξεχωριστό χαρακτηριστικό Continuum που μετατρέπει τα κινητά σε υπολογιστές. Μπορείτε να δείτε το UI των εφαρμογών εδώ.

Τέλος, η έκδοση IoT (από το Internet of Things) θα προορίζεται για μικρές και χαμηλών επιδόσεων συσκευές, όπως μικροϋπολογιστές (π.χ. Raspberry Pi), τερματικά πωλήσεων και ATMs.

Τα Windows 10 θα είναι δωρεάν για πάντα για όσους κάνουν αναβάθμιση από Windows 7 και Windows 8/8.1 μέσα στο πρώτο χρόνο, και η εταιρία θα προσφέρει την αναβάθμιση και σε όσους έχουν πειρατικά τα Windows αλλά με κάποιους περιορισμούς που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Πάντως αυτή θα είναι η «τελευταία έκδοση» του λειτουργικού καθώς μετά θα μετατραπεί σε υπηρεσία και δεν θα υπάρχουν εκδόσεις (π.x. Windows 11, 12).

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.