Windows Phone 8.1: Επίσημα Με Περισσότερη Παραμετροποίηση Και Cortana

Windows Phone 8.1: Επίσημα Με Περισσότερη Παραμετροποίηση Και Cortana

Η Microsoft την Τετάρτη αποκάλυψε επίσημο σε όλο το κόσμο στο συνέδριο BUILD 2014 το Windows Phone 8.1 και τις αλλαγές που φέρνει. Μαζί με την ανακοίνωση του νέου λειτουργικού, η εταιρία επιβεβαίωσε ότι η Micromax θα λανσάρει στην Ινδία φθηνά Windows Phone smartphones για να αυξηθεί το μερίδιο της πλατφόρμας. Πλέον οι εταιρίες που συνεργάζονται με την Microsoft και κατασκευάζουν WP είναι οι: LG, Nokia, Samsung, XOLO, ZTE, Lenovo, Karbonn, Huawei, HTC και Gionee.

Μέσα στις αλλαγές του νέου λειτουργικού εντοπίζουμε το Action Center όπου εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις, οι βασικές ρυθμίσεις του κινητού (άνοιγμα/κλείσιμο του WiFi κλτ) και εμφανίζεται όπως το κέντρο ειδοποιήσεων του Android με σύρσιμο, τη δυνατότητα τοποθέτησης εικόνων στα Tiles, την ανανεωμένη οθόνη κλειδώματος με περισσότερη παραμετροποίηση και βεβαίως τη ψηφιακή βοηθό Cortana.

Το Cortana θα δουλεύει σαν το Siri του iOS και για αυτούς που ανησυχούν για τα προσωπικά τους δεδομένα, το πρόγραμμα θα ζητάει για την άδεια του χρήστη πριν ‘διαβάσει’ προσωπικά δεδομένα. Για παράδειγμα, μπορεί να διαβάσει email και να εμφανίσει πότε ο χρήστης έχει πτήση. Βαφτίστηκε έτσι από την ομώνυμη βοηθό στα βίντεο-παιχνίδια Halo. Σε αντίθεση με τα Siri (Apple) ή S Voice (Samsung), το Cortana είναι ένα κεντρικό σημείο του λειτουργικού αντικαθιστώντας την αναζήτηση. Το πρόγραμμα θα βασίζεται στο Bing και πέρα από τις κλασικές δυνατότητες μιας ψηφιακής βοηθού, μπορεί να κάνει κλήσεις, να μαθαίνει τις προτιμήσεις του χρήστη, να κρατήσει σημειώσεις, να δημιουργήσει υπενθυμίσεις και να χρησιμοποιηθεί και σε τρίτες εφαρμογές. Θα είναι προσβάσιμο με ένα Tile στην αρχική οθόνη. Για αρχή θα είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα.

Νέα χαρακτηριστικά για επιχειρήσεις επίσης έρχονται στο Windows Phone 8.1. Πλέον υποστηρίζεται το enterprise VPN και η δυνατότητα αποστολής κρυπτογραφημένων email κατευθείαν από το κινητό (S/MIME).

Σε άλλα χαρακτηριστικά έχουμε τον νέο Internet Explorer 11 με ειδική επιλογή για ανάγνωση κειμένων, ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών και συγχρονισμό τους, WebGL υποστήριξη, ανέβασμα αρχείων, υποστήριξη του HTML5 video player του YouTube και InPrivate λειτουργία για να μην καταγράφεται το ιστορικό και να μην αποθηκεύονται πληροφορίες (τα cookies διαγράφονται μόλις κλείσει η καρτέλα). Επίσης έχουμε ψηφιακά κουμπιά πλοήγησης επάνω στην οθόνη για κινητά χωρίς φυσικά πλήκτρα, υποστήριξη για όχι τόσο δυνατούς επεξεργαστές όπως οι Snapdragon 200 και 400, πληκτρολόγιο Wordflow Keyboard που θυμίζει το Swype (όπως ανέφερε ο Joe κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας γραψίματος) και λειτουργία Quiet hours για να μην δεχόμαστε ειδοποιήσεις από ανεπιθύμητα άτομα ορισμένες ώρες της ημέρας.

Νέες Sense εφαρμογές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τόσο μεγάλη αναβάθμιση. Το νέο Battery Power Sense καταγράφει ποια εφαρμογή τρώει πολύ ενέργεια και εμφανίζει στατιστικά για τη μπαταρία και το Wi-Fi Sense δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται secured Wi-Fi δίκτυα με τις επαφές τους, αν φυσικά έχουν την ίδια εφαρμογή.

Το Windows Phone 8.1 θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες και τα πρώτα κινητά με αυτό θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του Απριλίου με αρχές Μαΐου. Οι προγραμματιστές θα έχουν μια πρώτη ματιά από τις 10 Απριλίου.

Πηγή Εικόνας: Engadget.com

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.