Άνοδο Στο Τζίρο Της Βλέπει Η MLS Πληροφορική ΑΕ

[ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ] MLS iQTalk King: Ο Βασιλιάς Χρειάζεται Διάδοχο

MLS iQTalk King Review

Αυξημένα κέρδη είδε η MLS Πληροφορική ΑΕ μέσα στο 2013 που μας πέρασε, και με τις συνεχείς κυκλοφορίες συσκευών, ο τζίρος της θα ανέβει πολύ περισσότερο φέτος. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 22% και διαμορφώθηκε στα 9,09 εκατ. ευρώ από 7,47 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) το 2013 κατέγραψαν αύξηση 12% (5,57 εκατ. ευρώ έναντι 4,95 εκατ. ευρώ πέρυσι). Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 1,17 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24%, έναντι κερδών 0,94 εκατ. ευρώ του 2012. Η καθαρή θέση της εταιρείας στις 31.12.2013 ήταν 19,46 εκατ. ευρώ, σαφώς βελτιωμένη από τα 17,67 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Μαζί με την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS, Γιάννης Καματάκης, επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν smartphones, tablets, GPS πλοηγούς και διαδραστικά συστήματα, και επίσης αποκάλυψε πως πρόκειται να κλείσουν κάποιες συνεργασίες με εταιρίες του εξωτερικού. Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί παρά έξω τι συνεργασίες είναι αυτές, αλλά υποθέτουμε ότι μιλάνε για κυκλοφορία των συσκευών και σε άλλες χώρες.

«Το 2013 βάλαμε τις βάσεις για την ανάπτυξη των επόμενων χρόνων. Ενισχύσαμε την παρουσία μας στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και μπήκαμε δυναμικά στην πολλά υποσχόμενη αγορά των tablets. Η τριετία 2014-2016 θα είναι συναρπαστική για την MLS. Με κινητά τηλέφωνα, tablets, πλοηγούς και διαδραστικά συστήματα η MLS αναμένει διαδοχικά τρίμηνα ανάπτυξης σε όλα τα οικονομικά της μεγέθη. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτά που ετοιμάζουμε και ανυπομονούμε να τα παρουσιάσουμε και να τα προσφέρουμε στους Έλληνες και τις Ελληνίδες με στόχο να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη (Making Life Simple). Παράλληλα, έχουμε δεχθεί σοβαρές προτάσεις σε διάφορες αγορές του εξωτερικού τις οποίες εξετάζουμε με προσοχή. Η πρόταση MLS με κινητά και tablets που είναι Talk& είναι όπως έχει αρχίσει να φαίνεται ιδιαιτέρα ελκυστική για εταιρείες του εξωτερικού.»

Η εταιρία δεν σχολίασε αν τελικά θα κυκλοφορήσει αυτό το μήνα το iQTalk Fingerprint.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.