Η Lenovo ‘σκοτώνει’ το ιστορικό όνομα της Motorola

Η Motorola Παρουσιάζει Τα ‘Αδερφάκια’ Moto X Play Και Moto X Style
Το Motorola Moto X Style.
Το Motorola Moto X Style.

Η Lenovo ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2016 στο Λας Βέγκας ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την επωνυμία της Motorola στα κινητά της. Η κινέζικη εταιρία είχε εξαγοράσει τη Motorola για $3 δισεκατομμύρια μέσα στο 2014 και από τότε την είχε αφήσει να λειτουργεί αυτόνομα. Από το 2016 αυτό αλλάζει, στη προσπάθεια των Κινέζων να επεκτείνουν το δικό τους brand.

Τα νέα κινητά της ιστορικής εταιρίας θα ανήκουν στη σειρά Moto όπως πριν, αλλά επίσημα θα λέγονται «Moto X by Lenovo» ή πιο απλά «Lenovo Moto X.» Επάνω τους θα εξακολουθούν να έχουν το γνωστό λογότυπο «M» της εταιρίας και θα προστεθεί επίσης αυτό της Lenovo.

Το όνομα της Motorola πλέον θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Η εταιρία επιβεβαίωσε την είδηση και σχολίασε ότι έτσι θα λέγεται μόνο η εταιρία που ανήκει στη Lenovo:

«Motorola Mobility continues to exist as a Lenovo company and is the engineering and design engine for all of our mobile products. However, for our product branding we will utilize a dual brand strategy across smartphone and wearables going forward using Moto and Vibe globally. Motorola hasn’t been used on our products since the launch of the original Moto X in 2013.»

O γενικός διευθυντής της εταιρίας, Rick Osterloh, είπε στο CNET: «Σιγά-σιγά θα καταργήσουμε τη Motorola.»

Τα καλά κινητά θα ανήκουν στη σειρά Moto, όμως τα φθηνά (βλ. Moto G) θα προστεθούν στη σειρά Vibe της Lenovo. Το καλό πάντως είναι ότι θα κυκλοφορήσουν σε περισσότερες αγορές όπου δραστηριοποιούταν μέχρι τώρα η Lenovo.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.