Η Mozilla Παρουσίαζει Το Firefox OS Για Τηλεοράσεις

Η Mozilla Παρουσίαζει Το Firefox OS Για Τηλεοράσεις

Ο οργανισμός Mozilla αναπτύσσει το Firefox OS για διάφορες πλατφόρμες, αν και οι πρώτες συσκευές που το χρησιμοποίησαν ήταν smartphones. Το λειτουργικό σύστημα είναι ικανό να τρέχει εφαρμογές που έχουν γραφτεί χρησιμοποιώντας τεχνολογίες του Διαδικτύου (JavaScript και HTML5) και σύντομα θα ενσωματώνεται και σε smart TVs και σε TV sticks. Για αυτό ο οργανισμός έδειξε πως μοιάζει το Firefox OS για τηλεοράσεις.

Η διεπαφή του Firefox for TV θα είναι οργανωμένη σαν κάρτες σε τράπουλα. Για παράδειγμα, η τηλεόραση (Live TV) θα είναι πάντα η πρώτη κάρτα της τράπουλας, και αν οι χρήστες επιλέξουν το Live TV θα τους εμφανίζει μια λίστα με τα διαθέσιμα κανάλια τα οποία θα είναι σε μορφή κάρτας που οι χρήστες μπορούν να καρφιτσώσουν για γρηγορότερη πρόσβαση σε αυτές.

Τα Εφαρμογές, Συσκευές, Φυλλομετρητής και Αγαπημένα εμφανίζονται σαν ξεχωριστές κάρτες στο μενού. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές που έχει κατεβάσει ο χρήστης θα βρίσκονται μέσα στον φάκελο Εφαρμογές και για γρηγορότερο άνοιγμα των apps οι χρήστες θα μπορούν να τα καρφιτσώσουν και αυτά.

Η αρχική οθόνη ονομάζεται Dashboard και εκεί υπάρχουν πληροφορίες για τον καιρό, την ώρα, τις ειδοποιήσεις και τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο, όπως η μουσική.

Η Panasonic θα είναι από τις πρώτες κατασκευάστριες που θα κυκλοφορήσουν smart TVs με Firefox OS αλλά δεν ξέρουμε που και πότε θα κυκλοφορήσουν.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.