Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Netbooks: R.I.P. 2007-2013

Asus Eee PC Netbook

Αυτοί οι μικροί, φθηνοί με χαμηλή ισχύς υπολογιστές που λέγονται netbooks φτάνουν στο τέλος τους. Εταιρίες όπως Asus και Acer που κυκλοφόρησαν πολλά netbooks πλέον σταματάνε τη παραγωγή. Ο λόγος είναι ότι η απόδοση αυτών των υπολογιστών ήταν απλά απελπιστική, και επιπλέον τώρα που κυκλοφορούν τα tablets και τα laptops ξεκινάνε από τα 399€, κανείς δεν πρόκειται να στραφεί στην αγορά ενός φθηνού και κακού PC.

Για την ιστορία, όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν η Asus κυκλοφόρησε το πρώτο Eee μοντέλο. Έπειτα ακολούθησαν και άλλοι κορυφαίοι κατασκευαστές υπολογιστές, όπως Dell, Acer, και HP, και το 2010 με 2011 είδαμε ακόμα και netbook με την επωνυμία Turbo-X από τη Πλαίσιο. Μέχρι και η Microsoft πίστευε ότι όλοι θα είχαμε από ένα netbook, και έτσι έβγαλε ειδική έκδοση για τα Windows 7 αποκλειστικά για αυτά.

Όπως και να έχει, πλέον οι εταιρίες εγκαταλείπουν η μία μετά την άλλη τα netbooks και στρέφονται στα tablets. Από του χρόνου δεν θα υπάρχουν σε παραγωγή.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: