Νέα Μπαταρία Λιθίου Φορτίζει Μέσα Σε 2 Λεπτά Και Έχει Διάρκεια Ζωής 20 Χρόνια

Νέα Μπαταρία Λιθίου Φορτίζει Μέσα Σε 2 Λεπτά Και Έχει Διάρκεια Ζωής 20 Χρόνια

NTU Assoc Prof Chen - Μπαταρία

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα των χρηστών που αφορούν smartphones και tablets είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, καθώς τα περισσότερα από αυτά δεν αντέχουν παραπάνω από μια μέρα ζωής με απαιτητική χρήση. Η τεχνολογία σε αυτό το θέμα φαίνεται ότι προχωράει σχετικά αργά για την επίλυση του προβλήματος και οι περισσότερες προτάσεις στο θέμα της μπαταρίας που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί.

Μια νέα σχετική πρόταση έρχεται αυτή την φορά από το Nanyang Technology University, όπου οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου που έχει την δυνατότητα να φορτίζει έως το 70% μέσα σε μόλις δύο λεπτά, ενώ η διάρκεια ζωής της αγγίζει τα 20 χρόνια ή αλλιώς 10,000 φορτίσεις, έναντι των 500 φορτίσεων των σημερινών μπαταριών. Αυτό πραγματοποιήθηκε όταν οι ερευνητές αντικατέστησαν τον γραφίτη από την άνοδο της μπαταρίας με μία γέλη από διοξείδιο τιτανίου και με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας, η μπαταρία κατάφερε να παρουσιάσει τις παραπάνω ιδιότητες.

Επίσης, το υλικό αυτό είναι χαμηλού κόστους και έτσι δεν εκτοξεύει την τιμή της σε υψηλά επίπεδα. Οι δημιουργοί της μπαταρίας ανέφεραν ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμη μέσα σε δύο χρόνια. Αν όντως πραγματοποιηθεί θα είναι ένα σπουδαίο βήμα στην πρόοδο της τεχνολογίας των μπαταριών. Για αρχή σκοπεύουν να την ενσωματώσουν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.