Το iFixit Μας Δείχνει Το Περίεργο Εσωτερικό Του Nexus 6

Το iFixit Μας Δείχνει Το Περίεργο Εσωτερικό Του Nexus 6

Nexus 6 Teardown

Το Nexus 6 έχει κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ κανονικά και το iFixit το έλαβε για να το αποσυναρμολογήσει. Το φετινό κινητό της Google κατασκευάζεται από τη Motorola, και ενώ είναι εύκολο στην επισκευή του, έχει μια περίεργη εσωτερική διάταξη.

Η Motorola επέλεξε να χρησιμοποιήσει απλές βίδες για να κρατήσουν το κινητό (αντί για κόλλα που χρησιμοποιούν άλλες κατασκευάστριες). Με την αφαίρεση του πλαστικού καλύμματος στο πίσω μέρος θα βρείτε ένα ακόμα κομμάτι πλαστικό το οποίο είναι σφραγισμένο με βίδες και κάτω σε αυτό υπάρχει η λεπτή και πλατιά μπαταρία μαζί με ένα τεράστιο χάλκινο κομμάτι για την ασύρματη φόρτιση. Μόλις αφαιρέσετε αυτό το κομμάτι θα συναντήσετε τη τεράστια μητρική και μετά από αυτήν ακολουθάει η οθόνη – το τελευταίο κομμάτι του κινητού.

Η όλη διαδικασία βαθμολογείται με 7 στα 10 (το 10 σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο στην επισκευή). Το μόνο αρνητικό που έχει βάλει η ομάδα είναι ότι το γυαλί της οθόνης (digitizer) και η οθόνη είναι κολλημένα, οπότε αν σπάσει κάτι από τα δύο πρέπει να αλλαχτούν και τα δύο, κάτι που ανεβάζει το κόστος επισκευής. Μπορείτε να διαβάσετε κάθε λεπτομέρεια στο iFixit.com.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.