Η Philips Μηνύει Τη Nintendo Για Καταπάτηση Πατεντών Στα Wii

Η Philips Μηνύει Τη Nintendo Για Καταπάτηση Πατεντών Στα Wii

Πριν λίγους μήνες η Nintendo είχε προχωρήσει σε περικοπές μισθών σε βασικά στελέχη της εταιρίας λόγω των πωλήσεων που πραγματοποίησε το Nintendo Wii U, οι οποίες ήταν πολύ χαμηλότερες των προσδοκιών. Τα πράγματα για την εταιρία φαίνεται όμως ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο, καθώς η Philips προχωράει σε μήνυση κατά της Nintendo για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών που αφορούν σε τεχνολογίες κίνησης τις οποίες ενσωματώνουν όλη η σειρά Wii.

Σύμφωνα με την Philips, η μήνυση αφορά τις ευρεσιτεχνίες στα «συστήματα βίντεο παιχνιδιών, όπως το Wii, καθώς και σχετικό λογισμικό ή αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων για παράδειγμα της Wii κονσόλας, του χειριστηρίου Wii Remote Plus, του Wii Remote, της Wii U κονσόλας, του Wii U GamePad και του Wii U Mini.» Επίσης, πέρα από το χρηματικό της υπόθεσης που διεκδικεί, η Philips απαιτεί να σταματήσουν οι πωλήσεις των παραπάνω συσκευών μέχρι να βγει δικαστική απόφαση, μια απαίτηση που είναι φανερό ότι θα φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα στις ήδη κακές πωλήσεις των Wii.

Σύμφωνα με αναφορές, η Philips είχε προειδοποιήσει την ιαπωνική εταιρία από τα τέλη του 2011 να σταματήσει την καταπάτηση των ευρεσιτεχνιών της, πράγμα που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Πληροφορίες θέλουν πάντως τις δυο εταιρίες να είναι διατεθειμένες να αποφύγουν τις αίθουσες των δικαστηρίων και να λύνουν τις μεταξύ τους διαφορές εξωδικαστικά.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.