Η Microsoft Επίσημα Κατέχει Το Τμήμα Κινητών Της Nokia

Η Microsoft Επίσημα Κατέχει Το Τμήμα Κινητών Της Nokia

Η εξαγορά του τμήματος Devices and Services της Nokia από τη Microsoft ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσαν και οι δύο εταιρίες.

Η συμφωνία των 5.2 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αρχικά ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και ένα μήνα αργότερα επιβεβαιώθηκε από τους μετόχους της Nokia, έχει πλέον εγκριθεί από τις κυβερνητικούς ρυθμιστικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, ανέφερε:

«Σήμερα καλωσορίζουμε το τμήμα Nokia Devices & Services στην οικογένειά μας. Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και τα περιουσιακά στοιχεία που φέρνει θα προχωρήσουν το μετασχηματισμός μας. Μαζί με τους συνεργάτες μας θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην καινοτομία σε αυτόν τον κόσμο με τα κινητά και το cloud πρώτα.»

Από την άλλη μεριά, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia και νυν επικεφαλής του τμήματος συσκευών της Microsoft, Stephen Elop, σχολιάζει:

«Καθώς οι Microsoft και Nokia Devices & Services ενώνονται σε μια μεγάλη οικογένεια, θα ενώσουμε το πάθος, την αφοσίωση και τη δέσμευση μας στο να δώσουμε σε σας το καλύτερο που μπορούν να προσφέρουν οι κοινές μας τεχνολογίες.»

Το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον παραμένει άγνωστο. Διαρροές μας αποκαλύπτουν πως στο μέλλον η Microsoft Mobile Oy θα παράγει κινητά και έχει ήδη προγραμματίσει κάποια για φέτος.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.