Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Nokia N9 + Android 4, Έγινε Και Αυτό

Το Nokia N9 είναι ένα πολύ ωραίο και καλό κινητό, όμως το MeeGo δεν είναι και τόσο δυνατότητο λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, μία ομάδα εργάζεται ώστε να του βάλει Android!

Το project που θα αγαπήσουν όλοι οι κάτοχοι του κινητού ονομάζεται NITDroid project και με αυτό μπορούμε να εγκαταστήσουμε το Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich παράλληλα με το MeeGo (dual-boot).

Παρόλο που το project είναι ακόμα στην alpha έκδοσή του, η λίστα με τις λειτουργίες που δουλεύουν κανονικά είναι εκπληκτικά μεγάλη: multitouch, 3D οδηγοί και OpenGL και GSM/3G συνδεσιμότητα. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά. Όλα τα φυσικά πλήκτρα, και η θύρα USB της συσκευής λειτουργούν φυσιολογικά, όπως και το Bluetooth και ο accelerometer.

Μειονεκτήματα; Όχι και τόσο σημαντικά, αφού μπορούν να λυθούν στη πρώτη ενημέρωση. Όταν φορτίζουμε το κινητό δεν αλλάζει το γραφικό εικονίδιο για να ξέρουμε πόσο ακριβώς είναι το επίπεδο της μπαταρίας, και χρειάζεται ένα μικρό χακάρισμα για να εμφανίσει το φάκελο εγγράφων. Τέλος, και το YouTube φέρεται να είναι ασταθής.

Η εναλλαγή μεταξύ των δύο πλατφορμών γίνεται κρατώντας πατημένο το πάνω πλήκτρο αύξησης έντασης κατά την επανεκκίνηση, όπου μπορούμε να επιλέξουμε από ένα μενού αν θέλουμε να τρέξουμε το Android αντί του MeeGo. Υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα, και για αυτό δεν είναι μάλλον έτοιμο για κύρια χρήση.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ponaehOrFN8&w=580&h=325]

Άμα θες να το εγκαταστήσεις μπες εδώ, αλλά να είσαι έτοιμος να αντικρίσεις τις συνέπειες αν κάτι πάει καλά.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: