Η Nokia Κάποτε Αναγκάστηκε Να Πληρώσει Λύτρα Για Το Symbian

Η Nokia Κάποτε Αναγκάστηκε Να Πληρώσει Λύτρα Για Το Symbian

Πριν η Nokia δεθεί με το Windows Phone, κυριαρχούσε με το Symbian και είχε πολλούς περισσότερους fan από ότι τώρα. Έτσι, κάποιοι προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την επιτυχία για να βγάλουν λεφτά χτυπώντας τους Φινλανδούς με τον χειρότερο τρόπο: καταστρέφοντας το όνομα του Symbian.

Οι δράστες το 2007 απείλησαν τη Nokia πως αν δεν τους καταβάλουν εκατομμύρια ευρώ (το ποσό είναι αδιευκρίνιστο) θα δώσουν στο κόσμο το κλειδί κρυπτογράφησης του λειτουργικού συστήματος. Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα για την εταιρία αφού οι hackers θα μπορούσαν να ‘τρυπώσουν’ στο Symbian και να το γεμίσουν με ιούς ή άλλο κακόβουλο λογισμικό πλήτωντας τα εκατομμύρια κινητά εκείνης της εποχής.

Όπως είναι λογικό, η Nokia αμέσως επικοινώνησε με την αστυνομία για να στήσουν παγίδα και αμέσως να πιάσουν τους δράστες. Το κόλπο σχεδιάστηκε, οι δράστες παρέλαβαν τα εκατομμύρια ευρώ αλλά τελευταία στιγμή ξέφυγαν από τους αστυνόμους μαζί με τα λεφτά και το κλειδί. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν ανιχνευθεί οι δράστες και η υπόθεση έχει μείνει ανοιχτή.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.