Η Nokia Θα Εξαγοράσει Την Alcatel Και Θα Πουλήσει Τους Χάρτες Της

Οι Χάρτες HERE Κυκλοφόρησαν Στο Android Δωρεάν

Nokia HERE Maps for Android

Η Nokia από τότε που πούλησε το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών της στη Microsoft έχει γίνει μία αγνώριστη εταιρία, κυκλοφορώντας κλώνους του iPad αντί να καινοτομεί όπως παλιά, και τώρα θα προχωρήσει σε δύο ακόμα κινήσεις που προκαλούν σίγουρα έκπληξη. Οι Φινλανδοί πρόκειται να εξαγοράσουν την Alcatel και θέλουν να πουλήσουν τους χάρτες HERE που έχουν κυκλοφορήσει για κάθε γνωστή πλατφόρμα φορητών συσκευών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, η εταιρία με έδρα στη Φιλανδία είναι πολύ κοντά στην αγορά του τμήματος τηλεπικοινωνίας της Γαλλικής κατασκευάστριας Alcatel-Lucent (αν όχι όλη την εταιρία). Το συγκεκριμένο τμήμα απέφερε στους Γάλλους έσοδα αξίας 4,7 δισ. ευρώ το 2014, που αντιστοιχούν στο 36% των συνολικών πωλήσεων. Η εξαγορά, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο εύκολη με την γαλλική κυβέρνηση να πιστεύει στην Alcatel – στο παρελθόν είχαν αποτρέψει παρόμοιες πράξεις.

Παράλληλα, η Nokia θέλει να πουλήσει τους χάρτες HERE σε κάποια άλλη εταιρία. Για να αναπτύξει τους χάρτες της, η εταιρία το 2008 δαπάνησε 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Navteq καταφέρνοντας μετά να αναπτύξει ένα καλό λογισμικό που βρίσκεται προ-εγκατεστημένο σε όλα τα Lumia smartphones της Microsoft και έχει ληφθεί πάνω από 2 εκατομμύρια φορές σε συσκευές με Android και iOS λειτουργικό σύστημα. Η εταιρία εκτιμά την αξία των χαρτών της στα μόλις 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ήδη σε επαφή με την Uber (εταιρία για εύκολη εύρεση ταξί μέσω smartphone) και μία μεγάλη γερμανική κατασκευάστρια αυτοκινήτων που έχει κρατήσει τη ταυτότητά της κρυφή.

Συνοπτικά η Nokia θέλει να πουλήσει το τμήμα των χαρτών της για να επικεντρωθεί στο κομμάτι με τα δίκτυα που τόσο εμπιστεύεται, ενώ παράλληλα θέλει να εξαγοράσει το τμήμα δικτύων ή όλη την Alcatel για να αναβαθμίσει το κύριο τμήμα της. Φημολογείται ακόμη ότι πρόκειται να βγάλει στην αγορά και ένα νέο Android smartphone με τη βοήθεια της Meizu το οποίο θα έχει την εμφάνιση του Meizu MX4 Pro αλλά λογισμικό και hardware που θα επιλέξει η ίδια. Τέλος, έχει κυκλοφορήσει στη Κίνα το tablet Nokia N1 με Android που αντιγράφει πιστά το iPad mini και τα πάει καλά στις πωλήσεις.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.