Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Nokia Θα Εξαγοράσει Την Alcatel-Lucent Για €15.6 Δισεκ.

Nokia Finland

Η Nokia ανακοίνωσε τη πρόθεσή της να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια εταιρία κατασκευής προϊόντων δικτύων Alcatel-Lucent. Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να «συγχωνευτούν», με τους Φινλανδούς να πρέπει να πληρώσουν το πόσο των €15.6 δισεκατομμυρίων.

Το διοικητικό συμβούλιο της Nokia αναμένει η συμφωνία να οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο μισό του 2016, αν οι Αρχές επιτρέψουν αυτή την εξαγορά. Το ΔΣ της εταιρίας επιβεβαίωσε επίσης τις φήμες που τη θέλουν να πουλάει το τμήμα των χαρτών της σε κάποια άλλη εταιρία.

Αν όλα πάνε καλά και οι δύο εταιρίες συγχωνευτούν, τότε η Alcatel-Lucent θα αρχίσει να πουλάει εξοπλισμό με την επωνυμία των Φιλανδών επάνω του. Το τμήμα Bell Labs της γαλλικής κατασκευάστριας θα συνεχίσει να δουλεύει για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης για τη Nokia με την ίδια επωνυμία.

«Η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα ασχοληθεί εξολοκλήρου με τη θεμελίωση δικτύων που θα ενώσουν ανθρώπους και πράγματα οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Επάνω σε αυτά τα θεμέλια θα βασιστεί η επόμενης γενιάς τεχνολογική επανάσταση όπως το Internet of Things και η μετάβαση στο cloud.

Με περισσότερους από 40,000 εργαζομένους στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), και με χρηματοδότηση 4,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2014, η συγχωνευμένη εταιρεία θα είναι σε θέση να επιταχύνει την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των 5G, IP και λογισμικού δικτύωσης, cloud, analytics, καθώς και αισθητήρες.»

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Alcatel-Lucent δεν σχετίζεται με τα smartphones και tablets «Alcatel» τα οποία τα πουλάει η κινέζικη TCL Corporation. Η Alcatel-Lucent παράγει προϊόντα δικτύων και ασχολείται με μελλοντικά δίκτυα, όπως τα 5G, και για αυτό η Nokia θα ευνοηθεί από την εξαγορά και θα ‘χτυπήσει’ τις αντίπαλες Huawei και Ericsson. Οι επενδυτές της Alcatel θα λάβουν 0,55 μετοχές της Nokia για κάθε μετοχή που κατέχουν στη γαλλική εταιρεία. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί σε περίπου 4,12 ευρώ, βάσει της τιμής στην οποία έκλεισε η μετοχή της Nokia την Τρίτη 14 Απριλίου.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: