Το Nokia X Έγινε Root, Εγκαταστάθηκαν Τα Google Apps

Ανακοινώθηκε Η Σειρά Nokia X Με Android Με Τρία Μοντέλα

Nokia X

Το Nokia X σαν καλό Android smartphone έγινε root πριν καν κυκλοφορήσει δίνοντας στη δυνατότητα στους χρήστες να το κάνουν ό,τι θέλουν. Με το root οι χρήστες αποκτούν όλα τα δικαιώματα και μπορούν να απεγκαταστήσουν τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές ή και να εγκαταστήσουν εφαρμογές που δεν προοριζόντουσαν για αυτό το κινητό.

Το root έγινε με τη χρήση της εφαρμογής Framaroot, και αν κάποια στιγμή αγοράσετε κάποιο Nokia X από τη σειρά ίσως τη χρειαστείτε. Με το root, όπως είπαμε και παραπάνω, μπορούμε να εγκαταστήσουμε όποια εφαρμογή του Android θέλουμε (αρκεί βέβαια να την υποστηρίζει το hardware του κινητού) και έτσι οι εφαρμογές της Google δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα. Όποιος root-άρει το κινητό του θα μπορεί να εγκαταστήσει τα Google Apps και να αποκτήσει πρόσβαση στο Google Play Store ώστε να κατεβάζει από εκεί εφαρμογές και παιχνίδια. Ή και να κατεβάζει αγορασμένα apps από άλλες του Android συσκευές με το Play Store.

Για εφαρμογές, η Nokia έχει εφοδιάσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών στο Nokia X και μαθαίνουμε εδώ ότι το 75% των τωρινών Android εφαρμογών ‘παίζουν’ και στο X. Επειδή κάποιοι προγραμματιστές δεν θα ενδιαφερθούν να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο κατάστημα της Nokia είναι καλό να υπάρχει και το Play Store στη συσκευή για να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.