Μία Αντιγραφή Των Mac Που Η Apple Δεν Μπορεί Να Μηνύσει

Μία Αντιγραφή Των Mac Που Η Apple Δεν Μπορεί Να Μηνύσει

Η Βόρεια Κορέα αναβάθμισε το λειτουργικό σύστημα της «Red Star OS» που χρησιμοποιεί στα σχολεία και βιβλιοθήκες για να πάψει επιτέλους να αντιγράφει τα Windows. Τώρα αντιγράφει τα Mac! Η αποκάλυψη έγινε από έναν επιστήμονα υπολογιστών ο οποίος αγόρασε το λογισμικό και δημοσίευσε φωτογραφίες στο NorthKoreaTech.

Το ανανεωμένο Red Star OS που βασίζεται και πάλι στο Linux κυκλοφόρησε στα μέσα του 2013 όμως τώρα αποκαλύφθηκε σε όλο το κόσμο. Μέσα σε αυτό ο Κορεάτης θα βρει λογισμικό ειδικά τροποποιημένο από τη κυβέρνηση ώστε, για παράδειγμα στο ημερολόγιο αντί για 2013 να εμφανίζει 103, δηλαδή τα χρόνια μετά τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ!

Δεν είναι γνωστό γιατί το Red Star OS πήρε τη μορφή του OS X, όμως στο παρελθόν έχει αποκαλυφθεί ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν χρησιμοποιεί… iMac οπότε θα του άρεσε όλοι οι υπολογιστές της χώρας του να τρέχουν ένα παρόμοιο λογισμικό. Η Βόρεια Κορέα πριν λίγους μήνες επίσης αποκάλυψε smartphone και tablet με Android OS. Μπορείς να διαβάσεις για αυτά εδώ και εδώ.

Παραδοσιακά, η Apple μάχεται στα δικαστήρια για να υπερασπιστεί τα προϊόντα της, όμως δεν θα ήταν σοφή επιλογή να τα βάλει με τη κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας… Παρακάτω είναι εικόνες του Red Star OS.

Πηγή

  • Σημείωση: Το Tech Community πλέον διαθέτει forums και μπορείς να γράφεις εδώ ό,τι θέλεις!

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.