Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Nvidia Drive PX2: Ένας υπερυπολογιστής έξυπνων αμαξιών

Η Nvidia κατά τη διάρκειας της έκθεσης CES 2016 παρουσίασε τον νέο υπερυπολογιστή Nvidia Drive PX2 για αυτοκίνητα που οδηγούνται μόνα τους. Διαδέχεται το περσινό μοντέλο Drive CX και είναι εδώ για τα αυτοκίνητα των επόμενων χρόνων.

Ο Nvidia Drive PX2 ενσωματώνει 12 πυρήνες επεξεργαστή και 4 πυρήνες γραφικών. Έχει δηλαδή 8 teraflops επεξεργαστική ισχύ και μπορεί να πραγματοποιήσει 24 τρισεκατομμύρια διεργασίες το δευτερόλεπτο. Για να μην καταστραφεί, έχει επίσης ενσωματωθεί υδρόψυξη. Σύμφωνα με τον Jen-Hsun Huang, Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, πρόκειται για τον πρώτο υπερυπολογιστή για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκε ποτέ, και ότι η επεξεργαστική του ισχύς είναι ισοδύναμη με 150 MacBook Pro ή 6 κάρτες γραφικών Titan Χ.

Γιατί χρειάζεται τόση ισχύς ένα αυτοκίνητο; Η Nvidia αναπτύσσει ένα εκτεταμένο δίκτυο ανοικτής μάθησης που αποκαλεί DriveNet (μέρος της deep learning πλατφόρμας DIGITS), το οποίο διαθέτει εννέα ξεχωριστά νευρωνικά δίκτυα, και ουσιαστικά αναγνωρίζει και μαθαίνει καλύτερα τα αντικείμενα για να μπορεί μετά το αμάξι να ανταποκριθεί σε απρόσμενες καταστάσεις. Για παράδειγμα, η εταιρία έδειξε στη φετινή CES ένα βίντεο με ένα έξυπνο αμάξι το οποίο σε πραγματικό χρόνο αναγνώριζε αντικείμενα χωρίς να χρειάζεται πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή αναγνώριζε αυτοκίνητα καλυμμένα από χιόνι.

Αναγνωρίζοντας άλλα αυτοκίνητα.

Αναγνωρίζοντας άλλα αυτοκίνητα.

Η Nvidia αναφέρει ότι συνδυάζοντας τις GPUs με τη τεχνολογία επεξεργασίας CUDA επιταχύνεται κατά 20 με 40 φορές η διαδικασία μάθησης. Με απλά λόγια, η εκπαίδευση μάθησης μιας διαδικασίας που κανονικά θα έπαιρνε ένα μήνα, τώρα παίρνει μια ημέρα. Ο κ. Huang σχολιάζει ότι η συγκεκριμένη υπολογιστική ισχύς είναι απαραίτητη για την κατασκευή αξιόπιστων αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Nvidia Drive PX2 μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα από 12 βιντεοκάμερες, από τη τεχνολογία Lidar, από αισθητήρες ραντάρ και υπερήχους. Η πρώτη εταιρία που θα δουλέψει με αυτόν είναι η Volvo, και αργότερα οι Audi, Mercedez-Benz και Daimler.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: