Το OS X El Capitan Κυκλοφόρησε Για Τα Mac

OS X El Capitan: Η Apple Παρουσίασε Τη Νέα Έκδοση Για Τα Mac

Apple Mac OS X El Capitan

Η Apple κατά τη διάρκεια του WWDC 2015 αποκάλυψε τη νέα έκδοση του OS X για τα Mac, OS X El Capitan, και σήμερα τη κυκλοφόρησε. Η εταιρία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ονομασίες από διάσημα βουνά για το OS X, και το El Capitan είναι ένα μέρος από το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνια – OS X Yosemite ονομάζεται η προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού.

Το OS X El Capitan (10.11) είναι μια μικρή αναβάθμιση για τα Mac και δεν θα προσφέρει πολλά νέα πράγματα που θα παρατηρήσουν οι χρήστες. Η Apple θέλησε φέτος να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη και το κάνει αυτό βελτιώνοντας το Spaces, φέρνοντας χειρονομίες όπως στο iOS (μπορείτε να διαγράψετε ένα email σέρνοντας το δάχτυλο προς τα αριστερά επάνω στο trackpad/Magic Mouse), με το βελτιωμένο Spotlight που τώρα μπορεί να εμφανίσει τον καιρό ή να πραγματοποιήσει προσαρμοσμένες αναζητήσεις (πχ γράφοντας «Documents I worked on last June») και φέρνοντας το χαρακτηριστικό «Split View» που χωρίζει το παράθυρο στη μέση για να τρέχουν δύο εφαρμογές παράλληλα σε full-screen mode όπως στα Windows 8. Τέλος, η Apple αντέγραψε τις καρφιτσωμένες καρτέλες του Chrome και τις έφερε στο Safari.

Ακόμη, η Apple ενσωμάτωσε τη μηχανή γραφικών Metal στα Mac την οποία για πρώτη φορά είδαμε στο iOS. Η Metal θα βοηθήσει τους προγραμματιστές θα φτιάξουν ευκολότερα προγράμματα και παιχνίδια που χρησιμοποιούν πολλά γραφικά και εφόσον φορτώνει έως και 40% γρηγορότερα τα γραφικά από την OpenGL, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια ανοίγουν πολύ γρηγορότερα από ότι πριν. Η Apple αποκάλυψε ότι οι Epic Games, 2K Games, The Foundry και άλλες εταιρίες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τη νέα μηχανή και η Adobe θα την ενσωματώσει στα Creative Suite apps της, όπως στα Photoshop και Illustrator.

Η νέα έκδοση έχει κυκλοφορήσει για όλα τα Mac που τρέχουν το OS X Yosemite μέσω του Mac App Store, και φυσικά η αναβάθμιση είναι δωρεάν.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.