[ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ] Philips Smart All-in-One: Ένα PC Monitor Με Android

[ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ] Philips Smart All-in-One: Ένα PC Monitor Με Android

Philips Smart All-in-One

Με την άνοδο των συσκευών με οθόνη αφής και με την αυξημένη τάση για κοινωνική δικτύωση και ψυχαγωγία, υπάρχουν μερικά πράγματα που έχουν μείνει πίσω. Μερικά από αυτά είναι και οι οθόνες των υπολογιστών. Η Philips όμως προσπάθησε να δημιουργήσει ένα νέο τύπο monitor και το πρώτο μοντέλο της ονομάζεται Philips Smart All-in-One.

Η οθόνη Smart All-in-One από τη Philips υπόσχεται να συνδυάσει τόσο τη ψυχαγωγία μέσω του Android και των άπειρων εφαρμογών του, όσο και τη παραγωγικότητα με τη σύνδεση ενός PC.

Philips Smart All-in-One Review08

PHILIPS SMART ALL-IN-ONE: Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με μια πρώτη ματιά καταλαβαίνεις πως η Smart All-in-One δεν είναι μια απλή οθόνη. Η Philips δεν έχει προσθέσει κάποια βάση για ύψος και έτσι είναι άνετη η χρήση της σας ένα τεράστιο tablet. Παρόλα αυτά, χάρη στο μεγάλο μέγεθός της (23 ίντσες, 58.4 εκατοστά) δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην χρήση σαν PC monitor.

Με την ενεργοποίηση της Smart All-in-One φορτώνει το κύριο χαρακτηριστικό της – το Android. Τρέχοντας stock Android 4.2.2 Jelly Bean, διαθέτει το κατάστημα Google Play Store για λήψη εφαρμογών, παιχνιδιών, ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, βιβλίων και ό,τι άλλου υπάρχει στη πλατφόρμα της Google. Με την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή του YouTube μπορούμε να δούμε τα νέα βίντεο και η περιήγηση στο Google Maps ποτέ δεν ήταν ευκολότερη. Για να ολοκληρώσουμε τη δοκιμή μας, εγκαταστήσαμε και την εφαρμογή Tech Community επαληθεύοντας πως όλα τρέχουν όπως θα έπρεπε.

Άλλωστε, το monitor αυτό δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει την ανάγκη για υβριδικές συσκευές, όπως δηλώνει ο Thomas Schade, Αντιπρόεδρος EMEA της MMD (brand license partner των οθονών Η/Υ Philips):

Υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για υβριδικές συσκευές που κάνουν την εμπειρία του χρήστη ευκολότερη. Οι Smart All-In-One δίνουν στους χρήστες το καλύτερο και των δύο κόσμων: εύκολη, ολοκληρωμένη πρόσβαση σε εφαρμογές Android και εξαιρετική απόδοση σε μεγάλη οθόνη 21,5 ιντσών ή 23-ιντσών Philips.

PHILIPS SMART ALL-IN-ONE: ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η οθόνη διατίθεται σε δύο μεγέθη ανάλογα τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του ιδιοκτήτη της. Η εταιρία την προσφέρει στις 21.5 ίντσες και στις 23 ίντσες, όπως το μοντέλο που λάβαμε για την παρουσίαση. Και τα δύο μοντέλα έχουν ανάλυση full HD (1080p). Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους έχουν ως εξής:


 • Τύπος LCD panel: IPS LCD
 • Τύπος Backlight: W-LED
 • Λόγος διαστάσεων: 16:9
 • Χρόνος απόκρισης: 14  ms
 • SmartResponse: 5 ms (Grey to Grey)
 • Φωτεινότητα: 250  cd/m²
 • Λόγος αντίθεσης: 1000:1
 • SmartContrast: 20,000,000:1
 • Γωνία θέασης: 178º
 • Κάμερα: 1 megapixel
 • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2
 • Επεξεργαστής: τετραπύρηνος στα 1.6 GHz, Nvidia Tegra T33
 • Μνήμη RAM: 2 GB
 • Χωρητικότητα: 8 GB
 • Βάρος: 5 κιλά
 • Διαστάσεις: 563 x 393 x 77 χιλιοστά

Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, έχουμε και εισόδους VGA, MHL-HDMI, RJ 45, Wi-Fi, 2 x USB 2.0, ήχου PC, ακουστικών και μικροφώνου.

Philips Smart All-in-One Review03

PHILIPS SMART ALL-IN-ONE: ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ

H Philips είναι αποδεδειγμένα από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής monitor. Η Philips Smart All-in-One δεν θα μπορούσε να μην ακολουθεί την ποιότητα που έχει θέσει η εταιρία στις υπόλοιπες οθόνες της. Όλα λειτουργούν άριστα με μοναδική εξαίρεση τα δύσχρηστα κουμπιά αφής ακριβώς κάτω από το λογότυπο της εταιρίας. Θεωρητικά τα δύο ακριανά είναι ρυθμίσεις της οθόνης και τα δύο στη μέση όταν τρέχει το Android είναι της έντασης. Διαφορετικά έχουν και αυτά ρυθμίσεις. Η οθόνη όμως ‘μπερδεύεται’ και δεν γνωρίζει πότε πρέπει να αυξομειώσει την ένταση και πότε να εμφανίσει τις ρυθμίσεις. Πολλές φορές μου έτυχε να θέλω να χαμηλώσω την ένταση και αυτό να μου εμφάνισε την επιλογή για αλλαγή εισόδου από Android σε MHL-HDMI ή VGA.

Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα με τα κουμπιά ρυθμίσεων το οποίο θα μπορούσε να λυθεί με ενημέρωση λογισμικού, όλα δουλεύουν κανονικά. Βέβαια η οθόνη δεν θα ήταν καθόλου πρακτική χωρίς τη ρυθμιζόμενη βάση-στήριγμα στο πίσω μέρος. Η εταιρία φαίνεται να επένδυσε χρόνο επάνω στην ανάπτυξη της και για αυτό το λόγο… απλά δουλεύει. Αν θέλεις η οθόνη να σηκωθεί απλά τη σηκώνεις από πάνω και το στήριγμα προσαρμόζεται από μόνο του. Και το αντίθετο.

Philips Smart All-in-One Review05

Όσον αφορά τη χρήση σαν απλό monitor, δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Απλά επιλέγεις για πηγή εισόδου το HDMI ή το VGA, ανάλογα τη σύνδεση, και δουλεύει όπως όλες οι οθόνες. Σε αυτό το σημείο να πω ότι θα ήθελα η αφή να δούλευε και σε αυτή τη λειτουργία. Γενικά, η αφή δουλεύει μόνο στο Android. Ακόμα και οι ρυθμίσεις της συσκευής προσαρμόζονται από τα κουμπιά μόνο.

PHILIPS SMART ALL-IN-ONE: ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η Philips Smart All-in-One (S231C4AFD/00) είναι μια καλή πρόταση, αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη σε κάποια σημεία. Η μπροστινή κάμερα θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 3 megapixel, η οθόνη δεν θα έπρεπε να γέμιζε εύκολα δαχτυλιές και τα κουμπιά έπρεπε να δούλευαν καλύτερα.

Αν σε ενδιαφέρει η αγορά, μπορείτε άφοβα να προχωρήσετε στην απόκτησή της. Για προσωπική χρήση είναι ευχάριστη η εναλλαγή από PC σε Android για επιπλέον εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ για επαγγελματική χρήση (νοσοκομεία, ξενοδοχεία κτλ) ίσως είναι και αναγκαία. Με τις κατάλληλες εφαρμογές στο Android οι πελάτες θα την έβρισκαν εξαιρετικά χρήσιμη.

 • 8/10
  Εμφάνιση - 8/10
 • 8/10
  Χαρακτηριστικά - 8/10
 • 9/10
  Απόδοση - 9/10
 • 9/10
  Συνδεσιμότητα - 9/10
 • 7/10
  Τιμή - 7/10
8.2/10

Summary

Σε γενικές γραμμές είναι μια καλή πρόταση, αλλά θα μπορούσε να είχε και το κάτι παραπάνω σε αυτά τα λεφτά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.