Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Pono: Το Music Player Που Θα Αλλάξει Την Ψηφιακή Μουσική

Ο γνωστός Neil Young μπήκε στη βιομηχανία της μουσικής κατασκευάζοντας το δικό του music player για να αναπαράγει τραγούδια με υψηλότερη ποιότητα.

Τα τραγούδια σε μορφή MP3 είναι συμπιεσμένα για εξοικονόμηση χώρου και αυτό σημαίνει απώλεια δεδομένων. Όταν γίνεται η συμπίεση σε ένα τραγούδι, διάφοροι ήχοι που το μέσο αυτί δεν θα ακούσει κόβονται για να μειωθεί το μέγεθος του αρχείου/τραγουδιού. Αυτό για έναν ειδικό στη μουσική είναι άσχημο, ειδικά αν έχει δουλέψει με βινύλια που ο ήχος είναι αναλογικός και δεν υπάρχουν απώλειες όπως στο ψηφιακό που είναι το MP3.

Για αυτό το λόγο, ο Young δημιούργησε το Pono, ένα music player που αναπαράγει τραγούδια στο ίδιο φορμάτ που έγινε η καταγραφή τους ώστε να φτάνει την ποιότητα του αναλογικού ήχου. Αυτό βέβαια απαιτεί αρκετή τεχνογνωσία και έτσι ο Young θα συνεργαστεί με τις Sony, Warner και Universal για να το δημιουργήσουν μαζί.

Προς το παρών υπάρχουν ένα-δύο πρωτότυπα μοντέλα, εκ των οποίων το ένα έγινε παρουσίαση σε τηλεοπτική εκπομπή, που υπάρχει στο παρακάτω βίντεο.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2GrgTiqZCF0&w=710&h=399]

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: